Prima zi de iarna

lucky-lapine-winter_bannerIarna adevarata, cu zapada, viscol si totul alb a sosit!
Este placut sa stii ca ai rezolvat majoritatea lucrurilor importante de afara si acum poti sa te concentrezi pe interior. In plus, cand in soba arde focul si degaja o caldura placuta este cu atat mai bine sa stai la caldura si sa visezi.
Sunt oameni care nu sunt bucurosi de sosirea iernii… frig, umezeala, miscari greoaie etc. Totusi, iarna face parte din ciclul naturii, este ceva necesar asa cum dupa zi vine noapte, cum dupa bucurie vine tristete. Nu apreciem lucrurile bune din viata noastra daca nu avem ca termen de comparatie si lucruri mai putin bune, altfel ne-am plafona intr-o zona de bucurie/zi/vara perpetua pe care le-am vedea ca un standard si nu le-am aprecia valoarea.
Ce doresc sa transmit? Iarna, noaptea, supararea fac parte din viata noastra, fie ca vrem sau nu. De aceea este mai bine sa le acceptam ca atare si sa invatam/extragem lucrurile bune decat sa luptam sa le eliminam complet. Este, ca sa spun asa, cum ar fi sa traiesti doar in week-end ca nu iti place la lucru. Daca nu iti creezi un mediu placut de lucru este ca si cum ai pierde 5 zile din 7 din viata din cauza serviciului.
Am citit mai demult o povestioara care m-a amuzat dar si pus pe ganduri. Doi oameni mancau turtite. Unul era orb. Mancand ei turtite au ajuns la ultimele doua. Vazatorul il intreaba pe nevazator:
– Pe care o doresti, pe cea nearsa sau pe cea arsa?
– Pe cea arsa.
Nedumerit, vazatorul il intreaba: – De ce doresti turtita arsa?
– Oricum pe aceea o voi primi. Nu este mai frumos sa o cer eu?
Morala: Haideti sa ne bucuram de iarna! Si daca facem o fapta buna ne va fi mai cald, in suflet. Eu am simtit acum doua zile miros de sarbatori la Piata Romana. Voi nu?

Cele bune,
Hobber

Sursa foto

Lasă un răspuns