Fiind recunoscuta drept stiinta in Japonia, magnetoterapia sau terapia cu magneti este din ce in ce mai cautata. Nu vindeca boli, dar atenueaza dureri si poate reda, uneori, echilibrul fiziologic.
Povestea magnetoterapiei incepe cu mii de ani in urma. Se zice ca insasi Cleopatra purta un magnet pe frunte pentru a-si mentine frumusetea. Apoi, in secolul al XVI-lea, Paracelsus, un celebru alchimist si medic elvetian a demonstrat puterile vindecatoare ale magnetilor in diferite afectiuni.
De pilda, el folosea magnetii pentru tratarea epilepsiei si a diareei. Astazi, numarul celor care apeleaza la acest gen de medicina alternativa depaseste 100 de milioane de persoane, la nivel mondial. In plus, terapie cu magneti se asociaza in multe cazuri si cu turmalina, datorita efectelor benefice combinate.
Cum functioneaza terapia cu magneti?
Procedura este simpla, pe atat de eficace: partile afectate ale corpului vin in contact cu un camp magnetic pentru a diminua durerea, inflamatia. Cele mai bune rezultate sunt obtinute pentru tratarea afectiunilor sistemului locomotor, insa terapia aduce beneficii si in multe alte probleme de sanatate.
Magnetul este aplicat pe piele sau aproape de piele cu un anumit pol in locurile dureroase, pentru ca, in cazul unui organ afectat, campul magnetic al acestuia sufera un dezechilibru de functionare. Iar aici intervine rolul magnetilor, cel de a-l echilibra.
Magnetoterapia imbunatateste circulatia sangelui la nivelul creierului, motiv pentru care se poate apela la acest procedeu si in caz de insomnie, migrene sau memorie slaba si ca produse va recomandam salteaua sau pilota magnetica.
Cel mai important efect al magnetoterapiei este inlaturarea durerilor prin indepartarea cauzei care le-a provocat, prin reglarea fluxului sangvin. In functie de boala, tratamentele pot fi de scurta durata sau mai lunga, atunci cand vorbim de boli cronice, cum sunt artrita sau paraliziile.
Recomandata in artrita
Pentru bolile dureroase ale articulatiei mainii, cum este artrita, este indicata purtarea unei bratari magnetice. Este unul din obiectele cele mai purtate de catre cei care apeleaza la magnetoterapie acasa si poate fi folosita si impotriva bolilor respiratorii, hipertensiunii arteriale, unor afectiuni ale inimii sau in caz de nevroze.
Terapia cu magneti mentine sanatatea coloanei
Centura lombara, cu partea magnetica indreptata spre corp, este indicata in caz de discopatie lombara, care da dureri repetate in zona coloanei vertebrale. Aceste centuri sunt confectionate din panza in care sunt inserate cristale de turmalina, fabricate pe baza tehnologiei “turmalinei lichide” cu impletirea in firul tesaturii a microcristalelor de turmalina. Secretul efectelor pozitive ale acestor centuri il constituie turmalina, un cristal semipretios care are proprietatea de a emite in mod natural radiatii infrarosii cu lungime de unda lunga pe care cristalele de turmalina incep sa le emita la contactul cu temperatura corpului uman precum si, ionilor negativi si campului magnetic emis, care patrund in straturile profunde ale pielii, neutralizand radicalii liberi si alte substante toxice, rezultate in urma metabolismului celular.
Iar aceste radiatii infrarosii au capacitatea de a patrunde in toate tesuturile organismului, largind capilarele, oxigenand sangele, dizolvand toxinele si imbunatatind astfel functionarea tuturor organelor importante.
La fel de buna este si genunchiera cu magneti, mai ales in cazul sportivilor de performanta si a celor care acuza dureri de genunchi.
Ea inlatura durerea din regiunea articulatiei genunchiului. Genunchiera ajuta si la reducerea artrozelor genunchiului si artritelor reumatoide.
Terapia cu magneti regleaza glicemia
Branturile magnetice sunt concepute pe baza teoriei medicinei chinezesti care spune ca fiecare organ are un punct corespondent in talpa piciorului (asa numitele zone reflexogene si de acupunctura).
Tinute mai mult timp pe piele, branturile magnetice aduc beneficii in afectiunile pulmonare, regleaza nivelul glicemiei din sange si ajuta la disparitia edemelor.
Contraindicatiile magnetoterapiei
Desi avantajele magnetoterapiei sunt din cele mai variate, putem vorbi si de contraindicatii in cazul anumitor categorii de persoane.
Astfel, terapia nu este recomandata femeilor insarcinate, persoanelor cu operatii la inima si celor care au peacemaker (stimulator cardiac), celor care folosesc proteze auditive si celor care folosesc proteze metalice pentru diverse probleme de sanatate.
Pentru mai multe produse de terapie cu magneti si turmalina click aici, de asemenea pentru mai multe informatii nu ezitati sa consultati si cartea de magnetoterapie vanduta de Hobber.ro.
Sursa: www.clicksanatate.ro