Magneți pentru cusut – ce avantaje ne aduc?

Vrei să fii mereu în pas cu moda şi să te bucuri de confort? Sau vrei să te poţi îmbrăca repede sau sa accesorizezi uşor anumite obiecte de vestimentaţie? Atunci probabil că ai folosit deja magneţi pentru cusut sau ai un articol vestimentar care utilizează într-un mod inedit magneţii. În acest articol vom vedea ce avantaje clare ne aduc aceşti magneţi pentru cusut şi vom descoperi nişte recomandări pentru utilizarea practică a lor.

Moda a evoluat tot mai mult, iar odată cu ea și tehnicile prin care hainele sunt fabricate. Societatea caută haine practice, aplicații simple, în pas cu tehnologizările masive ale industriilor. Şi deoarece şi magneţii au evoluat de la cei mari şi grei din ferită la magneţii uşori şi puternici din neodymium, de ce nu am îmbina textilele şi magneţii neodim?

Ştim, poate că la prima vedere magneții nu par cele mai potrivite accesorii care să se prindă în haine. Cu toate acestea, ei sunt chiar alternative mult mai bune și mult mai ușor de aplicat. De exemplu, acesti magneți de cusut pot fi folosiți precum capse interschimbabile pentru articole care trebuie îmbrăcate într-un interval de timp mult mai scurt. Sau în modele cu design magnetic, pentru a prinde etichete, desene sau diverse accesori pe haine şi, de ce nu, chiar pe pantofi şi genţi.

Magneți pentru cusut pentru articole vestimentare şi marochinărie

Magneți pentru cusut în artiole vestimentare şi de marochinărie

Acești magneți pentru cusut pot fi de asemenea folositori și pentru persoane cu nevoi speciale, precum pacienții cu boala Parkinson. În unele cazuri, aceşti pacienţi nu pot folosi hainele cu nasturi, iar înlocuirea nasturilor cu închidere cu magneți este o soluție ideală. Încheietorile pe bază de magneți sunt facile, se pot deschide și închide fără efort, menținând în continuare aspectul şi funcţionalitatea normale ale hainelor.

În funcție de articol, magneții se pot folosi pentru a închide buzunare sau în loc de butoni la mânecile sau la gulerul cămășii. Atâta timp cât vă asigurați că acești magneți de cusut nu afectează aparatele electronice pe care le dețineți, precum telefonul, un pacemaker sau un card bancar, închiderile pe bază de magneţi reprezintă un pas înainte.

Dacă doreşti să începi să coşi câțiva magneți în hainele pe care le ai deja este important să ai la îndemână următoarele articole:

  • Magneți neodim tip disc, de diverse mărimi şi puteri de atracţie, la link-ul următor ➡ https://bit.ly/2IXG77k sau
  • Magneţi neodim pentru cusut îmbrăcaţi în PVC transparent (rotund sau pătrat)
  • Bucăți de material textil, piele pentru teste sau lucrarea efectivă
  • Kit pentru cusut sau maşină de cusut
  • Foarfece
  • Articolul de îmbrăcăminte pe care îl accesorizaţi

Aici aveți câteva sfaturi care vă pot ajuta să coaseți mai ușor magneţii pentru cusut:

  1. Înainte de a începe coaserea magneţilor este bine să testezi puterea magneţilor. Este simplu, poţi pune magneţii de o parte şi de alta a straturilor de material prin care vor acţiona şi puteţi trage uşor încât să simţi dacă opun suficientă rezistenţă. Chiar dacă ei par foarte puternici la contact direct unul cu altul, nu trebuie să uităm că atunci când acţionează prin material puterea magneţilor scade exponenţial cu distanţa dintre ei, fie această distanţă alcătuită din materiale textile, piele sau chiar aer. La polul opus, dacă magneţii pentru cusut sunt foarte puternici prin material poate deveni dificil să utilizăm articolul vestimentar în practică. Deci este util ca în comanda de magneţi, dacă nu ştii încă forţa lor efectivă, să incluzi magneţi cu dimensiuni apropiate pentru a putea face suficiente teste şi a găsi astfel perechea potrivită de magneţi. Sau poţi face o vizită la showroom-ul hobber.ro din Bucureşti unde nişte fani ai magneţilor te vor îndruma spre cea mai potrivită soluţie magnetică pentru cusut.
  2. În momentul în care foloseşti magneți vestimentari este important să ai la tine un capac metalic pentru magnet. Astfel, dacă magnetul este acoperit, eviți spargerea sau sfărâmarea magnetului, făcând munca mult mai ușoară. Pe Hobber.Ro aveți deja la dispoziție magneți de cusut acoperiți cu PVC pătrat, astfel încât totul devine mult mai simplu. Aceștia se găsesc la link-ul următor al site-ului Hobber.ro ➡ https://bit.ly/2KJwyxR
  3. Odată ce magnetul este acoperit și eşti gata pentru a începe, este important să știi ce tip de prindere se folosește pentru fiecare loc unde doreşti să îl aplici. Dacă locul vizat este buzunarul, poţi crea mai întâi o fantă pe partea inferioară a materialului. În acest fel va exista un loc de depozitare în momentul închiderii magnetice, odată ce este cusut. Pe partea cealaltă a buzunarului, unde magnetul se va fixa, trebuie cusut alt magnet. Acești magneți pentru cusut funcționează ca toți ceilalți, așadar nu trebuie să uitați să îi poziționați unul spre altul cu fețele de la polii opuși (nord cu sud). Pentru a vă fi mai util, în momentul în care îi coşi poţi să notezi pe magneți de cusut un S pentru sud și un N pentru nord sau poţi să îi apropii uşor şi vei observa dacă se atrag sau se resping.
  4. Nasturii pot fi mai dificil de înlocuit cu magneţi. Aceştia sunt mai mulţi la număr și de dimensiuni reduse. În acest sens poţi urma aceleași sfaturi, însă este necesar să cumperi magneți de cusut de dimensiuni mai mici. Este foarte important şi în acest fel nu vei afecta materialul articolului vestimetar.

Continuăm să fim uimiţi de varietatea de întrebuinţări ale magneţilor, chiar şi în cadrul obiectelor vestimentare. Fie că dorim să ataşăm pe o salopetă de lucru un ecusom magnetic cu numele firmei sau al angajatului, fie că dorim să purtăm cuie sau şuruburi fără să găurim buzunarele, să cream un număr de magie spectaculos, dorim o închidere uşoară a gecii de ploaie sau o schimbare de look pe un material mai vechi, magnetul pentru cusut reprezintă o alternativă demnă de luat în calcul.

 

You may also like...

Lasă un răspuns