Un magnet îți va distruge smartphone-ul sau hard disk-ul?

Un magnet îți va distruge smartphone-ul sau hard disk-ul?

Întotdeauna am fost extremi de paranoici în legătură cu magneții care se apropie de electronice. Avem o viziune a ecranelor deformate, a fișierelor prețioase dispărând în eter și a smartphone-ului care se va închide pentru totdeauna.

Acest suport auto pentru telefon folosește magneți pentru prindere, dar este sigur?

Dar, ar trebui să ne întrebăm: magneții chiar reprezintă un risc înspăimântător pentru gadgeturile noastre și de unde ne-a venit ideea că în primul rând sunt periculoși?

Acest lucru provine mai mult decât probabil de la dispozitivele electronice vechi, cum ar fi monitoarele CRT și televizoarele, care erau sensibile la câmpurile magnetice. Când așezi un magnet puternic lângă unul dintre acestea, poți denatura imaginea. Din fericire, televizoarele și monitoarele moderne nu sunt sensibile în acest fel.

Cele mai multe electronice moderne, precum smartphone-urile noastre, nu vor fi afectate negativ de magneții mici; dar asta e tot?

Cum afectează magneții smartphone-urile?

Marea majoritate a magneților pe care îi întâlnești zi de zi, chiar și mulți dintre cei super-puternici din neodim, nu vor avea niciun efect negativ asupra smartphone-ului tău. De fapt, în interiorul dispozitivului va exista un număr de magneți foarte mici care îndeplinesc funcții importante, ca de exemplu, noul Apple Watch utilizează un sistem magnetic de încărcare wireless inductiv.

Cu toate acestea, înainte de a începe să plimbi magneți peste tot smartphone-ul tău, mai e ceva de luat în considerare. Câmpurile magnetice pot interfera temporar cu busola digitală și magnetometrul din interiorul smartphone-ului și că este mai grav decât crezi.

Inginerii de la K&J Magnetics au experimentat de fapt cu un iPhone pentru a arăta cum senzorii din interior pot fi afectați de un magnet:

„Problema pe care am descoperit-o este că un magnet din apropiere va afecta senzorii magnetici interni din telefon. Busola nu a citit corect „, a explicat Michael Paul, un inginer la K&J,„ Ce este mai rău, dacă lipești un magnet puternic pe telefon, poți magnetiza ușor unele componente din oțel din interior, făcându-le să acționeze ca magneți slabi. Acest lucru poate face dificilă calibrarea corectă a busolei.”

S-ar putea să crezi că este lipsit de importanță, deoarece nu utilizezi niciodată aplicația busolă, dar asta nu înseamnă că alte aplicații nu se bazează pe același senzor. Google Maps, de exemplu, utilizează senzorul pentru a detecta modul în care telefonul se confruntă și o serie de jocuri se bazează, de asemenea, pe acesta pentru orientare.

Este posibil ca magneții să nu-ți ucidă smartphone-ul, dar există posibilitatea ca aceștia să încurce unele aspecte destul de importante.

Acesta este un lucru pe care Apple îl are în vedere în cazul carcasei și designului accesoriilor. În ghidul de proiectare Apple, există secțiuni despre considerații ale senzorilor și interferențelor magnetice.

Producătorii trebuie să se asigure că busola magnetică încorporată nu este afectată de carcasele lor. Există, de asemenea, mențiuni specifice despre iPhone 6 Plus, care din cauza unor potențiale probleme, magneții pot cauza autofocusarea camerei din spate cu stabilizare optică a imaginii.

Dar hard disk-urile?

Ideea că magneții pot șterge hard disk-urile este destul de populară, mai ales în lumea divertismentului. Walter White a folosit în mod infam un electromagnet masiv pentru a încerca să șteargă dovezile de pe un hard disk în Breaking Bad, de exemplu. Temerile noastre cu privire la acest aspect se bazează și pe tehnologie veche?

Datele înregistrate magnetic ar putea fi, de asemenea, corupte folosind magneți – inclusiv lucruri precum casete, dischete, VHS și carduri de credit.

Teoretic este posibil ca un magnet incredibil de puternic să poată să corupă un hard disk dacă este prins direct pe suprafața unității. Cu toate acestea, hard disk-urile includ magneți de neodim în interiorul lor pentru a acționa brațul de citire / scriere și pentru a înregistra datele, deci din nou, acestea nu vor fi afectate de magneți de dimensiuni obișnuite. Dacă ar fi, de exemplu, să lipești magneții pe exteriorul carcasei PC-ului, nu ar avea niciun efect asupra hard disk-ului. Există și vești și mai bune, cum ar fi că unitățile flash și SSD-urile nu sunt afectate cu adevărat de un câmp magnetic puternic și static.

Inginerii de la K&J au încercat de fapt să folosească magneți neodim pentru distrugerea hard disk-ului, dar rezultatele au fost dezamăgitoare. Au așezat magneți mari de o parte și de alta a unui hard disk care rulează până când sunetele de frecare mecanică erau audibile, ceea ce indicau magneții care îndoiau părțile în interior. În ciuda acestui fapt, fișierele de pe disc au rămas intacte la 100 de procente.

Magneții mai mari au fost folosiți și cu unitatea oprită, dar când a fost pornită din nou, fișierele erau încă neafectate. Aparent, cele mai multe companii din ziua de azi încă distrug fizic unități de disc, deoarece pe magneți nu se pot baza pentru a șterge datele.

Trebuie să ne facem griji pentru magneți?

Acasă vei fi înconjurat de magneți – sunt în fiecare computer, difuzor, televizor, motor, smartphone, pentru a numi doar câteva aplicații. Viața modernă pur și simplu nu ar fi posibilă fără ele.

Însă este încă important să fii precaut atunci când folosești cei mai puternici magneți. Magneții puternici de neodim nu sunt jucării. Poate ai citit în ziare sau ai văzut la tv, că unele jucării cu magneți au fost înghițite de copii foarte mici. Acesta este un risc foarte important pentru sănătate, deoarece mai mulți magneți se pot atrage unul pe celălalt prin pereții intestinali. Vorbim de peritonită, ceea ce înseamnă că este necesară o intervenție chirurgicală imediată pentru a le elimina.

 Deci tu ce parere ai? Un magnet îți va distruge smartphone-ul sau hard disk-ul?

Lasă un răspuns

Cerere oferta / Publicare in SEAP