Turbine eoliene – definitie si principiu de functionare

Locul unde gasesti articole, instructiuni, tutoriale si informatii practice despre cum sa construiesti o eoliana sau un generator de curent cu magneti hidro.

Impreuna cu munca ta si magnetii hobber poti avea ingredientele unui generator cu magneti permanenti de succes!

Moderatori: hobber, jodi, OanaCecilia, paula.moraru

Turbine eoliene – definitie si principiu de functionare

Mesajde marian » 11 Sep 2015 10:29

Turbinele eoliene au doua destinatii majore: includerea intr-o centrala eoliana sau furnizarea de energie locuintelor izolate. In cazul din urma turbinele eoliene sunt folosite impreuna cu panourile solare si baterii pentru a furniza constant electricitate in zilele inorate sau senine fara vant.

La eficienta unei turbine contribuie dimensiunea palelor, tipul convertorului din miscare axiala in electricitate si magnetii permanenti de tip neodim http://www.hobber.ro/index.php?main_pag ... cts_id=258 .Turbinele eoliene mai sunt denumite si generatoare de vant, convertor de energie eoliana (wind energy converter – WEC) sau wind power unit (WPU).

Puterea generata de o turbina eoliana este direct proportionala cu densitatea aerului, aria acoperita de o miscarea completa a paletelor rotorului si patratul vitezei vantului. Vantul care trece prin palele elicei este incetinit si imprastiat. In aceste conditii eficienta maxima obtinuta de o turbina eoliana este de 59%, valoare peste care vantul se intoarce in palele turbinei.

Majoritatea turbinelor eoliene moderne sunt de tipul Horizontal-axis wind turbines (HAWT), adica axa de rotatie e rotorului este orizontala, acesta fiind plasat in varful turnului, cu palele elicei pozitionate la un unghi pozitiv, la o distanta sigura de turn, in fata vantului. Exista si turbine eoliene cu palele in spatele vantului, dar din motive de fiabilitate nu sunt folosite decat in cazuri speciale.
http://www.hobber.ro/index.php .
marian
Site Admin
 
Mesaje: 27
Membru din: 14 Apr 2015 13:18

Înapoi la Generatoare eoliene si hidro cu magneti

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron