Acumulatori solari

Acumulatorii pentru sisteme folovoltaice si de backup reprezinta o componenta centrala esentiala a fiecarui sistem fotovoltaic sau de backup. De ce? Deoarece atunci cand acumulatorul nu functioneaza optim datorita exploatarii incorecte apar dificultati in echilibrarea sistemului si mentinerea echipamentelor electrice si electronice in functiune, asa cum a fost planificat initial. Din aceste cauze, echipamentele de management energetic de la Victron Energy pun in topul listei de prioritati managementul acumulatorilor prin intermediul invertoarelor / chargerelor de incarcare produse de Victron.

Acumulatorii pentru sisteme fotovoltaice si de backup se impart in mai multe categorii:
  • Baterii GEL si AGM
  • Baterii LiFePO4 12,8V
  • Baterii Litiu-Ion
  • Baterii cu placi tubulare
  • Baterii de tip telecom

Baterii GEL si AGM
VRLA AGM: durata de viata proiectata 7-10 ani
VRLA GEL: durata de viata proiectata 12 ani
VRLA GEL de 2V: durata de viata proiectata 20 ani
Gama AGM de acumulatori are o rezistenta interna scazuta, motiv pentru care acumulatorii sunt convenabil de folosit in cazul unor aplicatii ce necesita curent de sarcina mare, cum este cazul invertoarelor, propulsoarelor, vinciurilor si pornirea motoarelor. Gama GEL de acumulatori ofera cel mai bun ciclu al durabilitatii si are cea mai lunga durata de viata dintre acumulatori.
Bateriile din gama AGM si GEL au un grad scazut de autodescarcare (chiar si daca nu exista consumatori acumulatorul se va descarca incet in timp) datorita utilizarii materialelor cu un grad ridicat de puritate si a armaturilor din calciu si plumb. Astfel, acumulatorii din aceasta gama nu se vor descarca pe o perioada mai lunga de timp. Atat gama de baterii AGM cat si gama de baterii GEL au borne plate din cupru, cu gauri filetate M8, care asigura cel mai bun contact posibil al cablurilor de curent la acumulator si elimina necesitatea unor conectori. Bateriile pentru sisteme solare si de backup respecta normativele CE si UL, avand carcasele confectioante din ABS. Victron Energy ofera o garantie de 2 ani, in intreaga lume, pentru toate bateriile, in conditiile exploatarii acestora conform recomandarilor.


Baterii Litiu-Ion
Aceste baterii reprezinta raspunsul pietei la sistemele de baterii mai eficiente, cu o densitate mare. Sistemul de baterie Victron Litiu-ion este raspunsul Victor Energy la aceste cerinte deosebite, aceste baterii avand un sistem avansat de comanda si securitate - Sistemul de Management Baterie (BMS sau Battery Management System). Sistemul BMS este proiectat incat sa controleze incarcarea si descarcarea acumulatorilor Litiu-Ion si sa actioneze imediat ce anumite valori (critice) sunt depasite. Tot sistemul BMS asigura un transfer eficient de energie.

Baterii LiFePo 12,8V au echilibrarea celulelor integrata si se impart in doua categorii:
  • Baterii pentru utilizarea fara sistem de management al bateriei: Seria CB
  • Baterii pentru utilizarea cu sistem de management al bateriei: seria BMS (SMB)
Aceste baterii SMB se pot conecta in serie sau in paralel.

Bateriile cu placi tubulare au o durata lunga de viata.
Durata de viata: >20 ani la o temperatura de 20ºC, >10 ani la o temperatura de 30ºC, >5 ani la o temperatura de 40ºC, in conditiile unui nivel de viata estimat la 1500 cicluri la un grad de descarcare de 80%.

Aceste baterii sunt conform standardelor DIN 40736, EN 60896 si IEC 896-1 si au un nivel redus de mentenanta. De exemplu, in conditii de operare normale si la o temperatura de 20ºC, trebuie adaugata apa distilata o data la 2-3 ani.
Bateriile cu placi tubulare pot fi livrate in stare uscata (fara electrolit, pentru stocare pe termen lung, transport in container sau aerian) sau gata de utilizare (cu electrolit). Bateriile in stare uscata trebuie umplute cu acid sulfuric diluat (densitate de 1,24kg/l la 20ºC). Se recomanda ca electrolitul sa fie mai concentrat pentru un climat rece sau mai diluat pentru un climat mai cald.

Bateriile de tip Telecom sunt proiectate special pentru aplicatii in telecomunicatii. O intrebuintare secundara este in domeniul maritim si auto datorita economisirii de spatiu pe care o ofera.
Avand terminale de acces frontale si de mici dimensiuni, aceste baterii Telecom sunt ideale pentru sistemele tip rastel, lucrandu-se optim cu ele in spatii inguste. In mod similar, aceste baterii reprezinta o solutie optima in cazul lipsei de spatiu sau a problemelor de acces la bordul vaselor sau vehiculelor. Alte caraceristici ale acestor acumulatori sunt: nivel redus de auto-descarcare (datorita utilizarii retelelor conductoar din calciu de inalta puritate), tehnologia AGM (electrolitul este absobit prin capilaritate de fibrele de sticla situate intre electrozi) si rezistenta interna mica (bateriile accepta valori ridicate de incarcare /descarcare, ceea ce le ofera o viata mai lunga - exemplu rezista mai mult de 500 de cicluri la un nivel de descarcare de 50 %).
Nu exista produse in aceasta categorie.
Ne gasiti si pe:         

Limba

English  Romanian  

Informatii utile

✔ Cea mai larga selectie de magneti pe stoc!
✔ Magazin de prezentare cu vanzare in Bucuresti!
✔ Comanzi azi, primesti maine!
✔ Reduceri la comenzi mari
✔ Fara suprataxa pentru comenzi mici
✔ Comanda minima 35 RON
✔ Cost de livrare redus
✔ Metode de plata
     - Ramburs la curier
     - Transfer bancar
     - Plata prin POS

Reduceri  [...]

Clama magnetica pentru foi
Clama magnetica pentru foi
13,07 RON  9,00 RON
Discount: 31%

Vizitatori Online

Acum sunt 41 vizitatori si 
2 membri online.
Nr. produse vandute: 720343
Copyright © 2019Hobber.ro - magneti neodim si ferita, produse magnetice Realizat de Arca Hobber
Toate drepturile rezervate Arca Hobber SRL © 2013. Arca Hobber - magneti neodim si ferita, benzi si foi magnetice, produse magnetice, Bucuresti
Nr. R.C.: J23/2672/2013, CIF.: RO 32194495, Sediul social: Intr. Primaverii Nr. 2, Com. Berceni, Ilfov, Capital social 1000 RON, Telefon +40762 749 009
Magazin prezentare: Sos. Berceni nr. 104, cladirea ICPET (vis-a-vis Metrou Dimitrie Leonida), parter, camera 17, Sector 4, Bucuresti, cod postal 041919
Preturile sunt actualizate zilnic si sunt finale. Stocurile sunt afisate in timp real.
A.N.P.C.

Magnet Expert   Oraselul cunoasterii   Arca Hobber   Clusterul MECHATREC
Viziteaza magazinul Hobber.ro pe ShopMania    Hobber Securizat Comodo EV