Magneti Ferita


Magneti clasici, durabili si rezistenti la temperaturi inalte!

Magnetii ferita (ceramici) reprezinta magnetii clasici, negri, pe care i-am folosit toti in copilarie. Magnetii ferita sunt compusi din oxid de fier si bariu (BaFe) sau strontiu. Sunt magneti duri, casanti, cu remanenta mica, care nu se corodeaza. Rezista si la actiunea unor agenti chimici. Magnetii ferita sunt caracterizati prin valoarea relativ mare a fortei coercitive si a temperaturii de lucru destul de mari (250 °C).

In functie de metoda de productie magnetii ferita pot fi magneti ferita izotropi (mai slabi) si magneti ferita anizotropi (mai puternici).

Magnetii ferita izotropi sunt fabricati prin asa numita metoda uscata - prin presare - fiind apoi magnetizati in camp magnetic. Un mare avantaj al acestei metode de fabricatie este posibilitatea de a magnetiza magnetii ferita in diverse sensuri, in functie de cerintele clientului. Acesti magneti ferita dispun de caracteristici magnetice aproximativ egale la poli.

Magnetii ferita anizotropi sunt fabricati prin asa numita metoda umeda - prin injectare intr-o forma de fabricatie sub influenta campului magnetic. Magnetizarea ulterioara este posibila numai in sensul stabilit in momentul fabricarii lor.

Posibilitati de utilizare

Magnetii ferita au o gama larga de utilizari: generatoare eoliene de curent, fixatoare, jucarii, motoare, magneti industriali de sustinere, difuzoare, sisteme de separare sau filtrare in industria alimentara, obiecte decorative.

Pentru informatii detaliate, vizitati sectiunea de Articole despre magneti neodim si ferita.

Magneti ferita sau neodim?

Fata de magnetii neodim, forta de atractie a magnetilor din ferita este mult mai slaba. Pe de alta parte, magnetii din ferita sunt mai ieftini, potriviti pentru utilizarea in exterior (rezista la rugina) si rezista la temperaturi de pana la 250 grade Celsius. Daca dimensiunea si volumul sunt mai putin importante decat pretul, magnetii din ferita pot fi o buna alternativa fata de magnetii neodim.

O comparatie pe larg a avantajelor si dezavantajelor celor doua tipuri de magneti poate fi gasita in Intrebari frecvente..


Reduceri lunare in septembrie

Magnet ferita bloc, 60x30x10 mm, putere 4,1 kg
Magnet ferita bloc, 60x30x10 mm, putere 4,1 kg
11,20 RON  8,93 RON
Discount: 20%
Ne gasiti si pe:         

Limba

English  Romanian  

Informatii utile

✔ Cea mai larga selectie de magneti pe stoc!
✔ Magazin de prezentare cu vanzare in Bucuresti!
✔ Comanzi azi, primesti maine!
✔ Reduceri la comenzi mari
✔ Fara suprataxa pentru comenzi mici
✔ Comanda minima 25 RON
✔ Cost de livrare redus
✔ Metode de plata
     - Ramburs la curier
     - Transfer bancar
     - Plata prin POS

Arca Hobber

Reduceri  [...]

Magnet neodim disc, diametru 15 mm, putere 3,2 kg
Magnet neodim disc, diametru 15 mm, putere 3,2 kg
5,77 RON  4,75 RON
Discount: 18%
Opritor magnetic de usa
Opritor magnetic de usa
43,48 RON  38,28 RON
Discount: 12%

Vizitatori Online

Acum sunt 28 vizitatori online.
Nr. produse vandute: 287236
Copyright © 2017 Hobber.ro - magneti neodim si ferita, produse magnetice. Realizat de Arca Hobber
Toate drepturile rezervate Arca Hobber SRL © 2013. Arca Hobber - magneti neodim si ferita, benzi si foi magnetice, produse magnetice, Bucuresti
Nr. R.C.: J23/2672/2013, CIF.: RO 32194495, Sediul social: Intr. Primaverii Nr. 2, Com. Berceni, Ilfov, Capital social 1000 RON, Telefon +40762 749 009; +40770 940 955
Magazin prezentare: Sos. Berceni nr. 104, cladirea ICPET (vis-a-vis Metrou Dimitrie Leonida), parter, camera 17, Sector 4, Bucuresti, cod postal 041919
Preturile sunt actualizate zilnic si sunt finale. Stocurile sunt afisate in timp real.
A.N.P.C.

Magnet Expert Oraselul cunoasterii   Arca Hobber Clusterul MECHATREC
Ekoinstal Viziteaza magazinul Hobber.ro pe ShopMania    Hobber Securizat Comodo EV