Caracteristici magneti SmCo


Magnetii Samariu Cobalt (SmCo)

Magnetii Samariu Cobalt sunt un tip de magnet din pamant rar care ofera cea mai buna valoare cand comparam performanta si performanta in medii la temperaturi inalte sau conditii grele. Magnetii Samariu Cobalt desi sunt mai scumpi, au o magnetizare foarte puternica si permit reduceri dimensionale. Un magnet samariu cobalt va oferi o rezistanta la coroziune foarte buna si in mod normal nu va avea nevoie de tratament la suprafata. Nici un material magnetic nu trebuie sa fie utilizat ca element structural intr-un design. Magnetii samariu cobalt sunt predispusi spre fracturare si sunt foarte slabi sub incarcari care ii intind sau comprima. Magnetii samariu cobalt au o rezistenta buna la campurile externe demagnetizatoare datorita fortei intrinseci coercitive (Hci) mari. Aceasta rezistenta face ca magnetii samariu cobalt sa fie o alegere excelenta pentru aplicatii electro-mecanice.

Procesul de fabricare al magnetilor samariu cobalt

Foarte densi, magnetii din pamanturi rare samariu cobalt sunt, de obicei, fabricati printr-un proces metalurgic din pulbere. Pulberea samariu cobalt de dimensiune micronica este produsa si apoi compactata intr-o matrita din otel. Matritele de otel vor produce forme similare cu produsul final, dar proprietatile mecanice ale aliajului inhiba de obicei caracteristici complexe in aceasta etapa a procesului de fabricatie.

Performanta magnetica a magnetului samariu cobalt este optimizata prin aplicarea unui camp magnetic in timpul operatiei de presare. Acest camp aplicat confera o directie preferata de magnetizare sau de orientare pentru aliajul magnetic samariu cobalt. Alinierea particulelor are ca rezultat un aliaj anizotrop si imbunatateste mult inductia reziduala (Br) si alte caracteristici magnetice ale magnetului finit.

Dupa presare, magnetii din samariu cobalt sunt sinterizati si tratati termic pana cand se ajunge la starea lor deplin densa. Aliajul magnetic din pamant rar este apoi prelucrat la cerintele dimensionale finale si curatat.

Caracteristicile de temperatura ale magnetilor samariu cobalt

Magnetii sinterizati samariu cobalt sunt magneti din pamanturi rare foarte rezistenti la demagnetizare si pot opera la temperaturi pana la 260 grade Celsius (500 grade Fahrenheidt). Sunt multe calitati de magneti samariu cobalt care pot rezista chiar la temperaturi mai inalte, dar cativa factori vor determina performanta medie a magnetilor samariu cobalt. Unul dintre cei mai importanti parametri este geometria magnetului sau campul magnetic. Magnetii samariu cobalt sunt relativ mai subtiri comparati cu sectiunea transversala a polului (lungimea magnetului / aria polului) si se demagnetizeaza mai usor decat magnetii samariu cobalt grosi. Geometrii magnetice folosind placi suport, coliere sau structuri de intoarcere a campului vor raspunde mai bine la temperaturi crescute. Temperaturile maxime recomandate sunt listate pe pagina caracterisiticilor magnetice ale magnetilor samariu cobalt si nu iau in considerare toate geometriile.

Caracterisiticele de coroziune ale magnetilor SmCo (tratamente de suprafata)

Magnetii din pamanturi rare samariu cobalt sunt foarte rezistenti la coroziune si nu necesita in mod normal tratament de suprafata.

Elementele care compun magnetii samariu cobalt sunt:
  • samariu (Sm),
  • cobalt (Co),
  • cupru (Cu),
  • zirconiu (Zr),
  • fier (Fe).
Prelucrarea magnetilor samariu cobalt

Magnetii din pamanturi rare Samariu Cobalt sunt foarte fragili si masinile-unelte conventionale de prelucrat si taiat nu sunt adecvate. Caracterul fragil combinat cu structura de granule / de cristal din pudra metalica impiedica utilizarea de instrumente de carbura. Masini electrostatice (EDM), unelte cu varf din diamant si anumite abrazive sunt mijloacele obisnuite de fabricatie pentru aceste aliaje magnetice din pamanturi rare. Cele mai multe materiale magnetice sunt prelucrate in stare nemagnetizata. Odata ce operatiile de fabricare si curatare sunt complete, magnetul samariu cobalt este apoi magnetizat pana la saturatie.

La cerere, Arca Hobber poate aduce diferite tipuri de magneti samariu cobalt. Un membru al echipei hobber.ro va poate ajuta in cazul in care aveti o aplicatie si doriti sa determinati diferite tipuri de magneti care ar putea fi potriviti.

Magnetizarea Samariu Cobalt

Magnetii din pamanturi rare samariu cobalt sunt extrem de puternici si au nevoie de un camp foarte intens de magnetizare. Campurile mari de magnetizare necesita echipamente speciale si, in general, acest lucru nu este realizat de catre clienti. Natura anisotropica a magnetilor sinterizati samariu cobalt rezulta intr-o singura directie de magnetizare. Aceasta directie trebuie sa fie respectata atunci cand are loc magnetizarea si apoi integrarea magnetului in ansamblul final. De multe ori indicatorul este utilizat pentur a identifica un pol magnetic specifc pentru procesul de asamblare al clientului. Acest indicator poate fi marcat cu laser sau poate fi un punct cu vopsea.

Campul extrem de puternic pentru magnetizarea samariu cobalt va restrictiona de multe ori design-ul magnetului sau al ansamblului magnetic. Multe variabile trebuie luate in considerare si un membru hobber.ro va poate ajuta in prezentarea diferitelor optiuni.

Ne gasiti si pe:         

Limba

English  Romanian  

Informatii utile

✔ Cea mai larga selectie de magneti pe stoc!
✔ Magazin de prezentare cu vanzare in Bucuresti!
✔ Comanzi azi, primesti maine!
✔ Reduceri la comenzi mari
✔ Fara suprataxa pentru comenzi mici
✔ Comanda minima 35 RON
✔ Cost de livrare redus
✔ Metode de plata
     - Ramburs la curier
     - Transfer bancar
     - Plata prin POS

Reduceri  [...]

Magnet AlNiCo disc, diametru 4 mm
Magnet AlNiCo disc, diametru 4 mm
12,39 RON  7,00 RON
Discount: 44%
Joc puzzle cu animale
Joc puzzle cu animale
38,84 RON  21,00 RON
Discount: 46%

Vizitatori Online

Acum sunt 36 vizitatori si 
2 membri online.
Nr. produse vandute: 729223
Copyright © 2020Hobber.ro - magneti neodim si ferita, produse magnetice Realizat de Arca Hobber
Toate drepturile rezervate Arca Hobber SRL © 2013. Arca Hobber - magneti neodim si ferita, benzi si foi magnetice, produse magnetice, Bucuresti
Nr. R.C.: J23/2672/2013, CIF.: RO 32194495, Sediul social: Intr. Primaverii Nr. 2, Com. Berceni, Ilfov, Capital social 1000 RON, Telefon +40762 749 009
Magazin prezentare: Sos. Berceni nr. 104, cladirea ICPET (vis-a-vis Metrou Dimitrie Leonida), parter, camera 17, Sector 4, Bucuresti, cod postal 041919
Preturile sunt actualizate zilnic si sunt finale. Stocurile sunt afisate in timp real.
A.N.P.C.

Magnet Expert   Oraselul cunoasterii   Arca Hobber   Clusterul MECHATREC
Viziteaza magazinul Hobber.ro pe ShopMania    Hobber Securizat Comodo EV