Intrebari frecvente


Care este cel mai puternic tip de magnet?
Cei mai puternici magneti disponibili in comert sunt magnetii neodim din pamanturi rare.
Aflati mai multe despre magnetii neodim pe care ii avem pe stoc aici.

Ce factori pot reduce performanta unui magnet?
Toti magnetii au o forta de atractie, masurata in kilograme si aceasta se refera la cat de multa forta care actioneaza perpendicular pe magnet este necesara pentru a trage magnetul de pe o placa de otel.

Evaluarea "tragerii" se obtine in urmatoarele conditii ideale:
1 - placa de otel pat de testare este suficienta de groasa pentru a absorbi tot magnetismul (de obicei, 10 mm grosime)
2 - suprafata este curata si perfect plata
3 - forta de tragere este usoara si creste constant, este absolut perpendiculara fata de magnet.

In aplicatii concrete este putin probabil sa se intalneasca conditiile perfecte descrise si urmatorii factori vor reduce puterea nominala:

1 - Otel subtire - Daca un magnet are nevoie ca otelul de contact sa fie de minim 10 mm grosime pentru a absorbi tot magnetismul si livra puterea de atractie maxima, fixarea magnetului pe o suprafata de 1 mm grosime de tabla de otel va avea ca rezultat ca 90% din magnetism sa fie pierdut si forta de atractie sa reprezinte doar 10% din capacitatea magnetului.
Pentru a testa daca otelul de contact este suficient de gros pentru a absorbi intreg magnetismul dintr-un anumit magnet, pur si simplu se fixeaza magnetul in loc si apoi se apropie o mica placa de otel in spatele otelului de contact, direct in spatele magnetului. Daca aceasta placa mica este atrasa, aceasta este atrasa de magnetismul vagabond care trece prin otelul care nu este suficient de gros. In placa de otel de test cade, atunci otelul de contact absoarbe si conduce tot magnetismul iar cresterea grosimii otelului nu va creste forta de atractie a magnetului.
2 - Intervalul de aer - Daca otelul de contact este ruginit, vopsit sau cu suprafata cu denivelari, atunci diferenta rezultata dintre magnet si otelul de contact va conduce la o putere de atractie redusa a magnetului. Ca cat aceste conditii imperfecte sunt mai mari forta de atractie scade proportional cu inversul patratelor.
3 - Materialul - Toate testele de tragere folosesc otel moale ca otel de contact. Oteluri aliate si fonta au o capacitate redusa de a conduce magnetismul si atractia unui magnet va fi mai mica in acest caz. Ca un exemplu, in cazul fontei, atractia se va reduce cu pana la 40%, deoarece fonta este mult mai putin permeabila decat otelul moale.
4 - Temperatura - Cu cat creste temperatura, forta de atractie va fi proportional mai mica. Magnetii din neodim pot pierde 0,11% la o crestere a temperaturii cu 1 grad Celsius.
5 - Forta laterala - Este de 5 ori mai usor sa tragi lateral de un magnet decat sa il tragi perpendicular. Acest lucru este redus la coeficientul de frecare, care este de obicei 0,2 pentru otel sau suprafete de otel. Magnetii cu o forta nominala de 10 kg vor oferi o forta de doar 2 kg in cazul in care sunt utilizati pe un perete de otel vertical si trebuie sa sustina un obiect sa nu alunece jos de pe perete.

Trebuie sa folosesc Nord si Sud?
Atat Polul Nord cat si Polul Sud al unui magnet sunt egali in detinerea puterii si ambele vor atrage materialul magnetic precum obiecte din otel sau fier. Polii de acelasi fel ai magnetilor (Nord-Nord sau Sud-Sud) se vor respinge mereu iar polii opusi (Nord-Sud sau Sud-Nord) se vor atrage mereu.

Care sunt magnetii cei mai potriviti pentru tabla magnetica de sticla?
Tablele magnetice de sticla sunt formate dintr-o foaie groasa de sticla si o foaie subtire metalica, astfel incat cei mai multi magneti care sunt potriviti pentru table normale pur si simplu se vor desprinde de pe o tabla magnetica de sticla, deoarece acestia nu au profunzimea necesara ca sa faca fata grosimii sticlei.
Magneti potriviti pentru tablele magnetice de sticla sunt:
- pentru notite: HS-08-08-N, HW-07-N, HS-06-13-N
- pentru felicitari: HW-10-N, HS-10-10-N
- pentru carton: HW-10-N, HS-15-08-N

Se pot taia benzile si foile magnetice flexibile?
Toate foile si benzile magnetice flexibile pot fi taiate cu o foarfeca normala in forme diferite, potrivit scopului sau aplicatiei dorite. Vizitati pagina noastra Benzi si foi magnetice pentru a vedea gama completa.

Ce tip de adeziv trebuie folosit pentru magneti?
Cei mai multi magneti pot fi lipiti cu adezivi epoxidici bicomponenti. Va recomandam Uhu plus endfest 300 care are un istoric bun de lipire a magnetilor pentru majoritatea suprafetelor cu exceptia unor suprafete din poliuretan.

Se poate scrie pe foaia sau banda magnetica flexibila?
La hobber.ro va oferim foi si banzi magnetice flexibile laminate cu vinil de diverse culori. Aceste produse pot fi decupate in diverse forme sau se poate scrie/desena pe ele.

Care sunt magnetii cei mai potriviti pentru copii?
Copiii ar trebui sa fie intotdeauna supravegheati atunci cand se joaca cu magneti. Magneti din neodim sunt foarte puternici pentru copii. Pot fi foarte periculosi in cazul in care un copil inghite mai multe piese si acestea se atrag reciproc in intestine.
Urmatoarele tipuri de magneti sunt suficient de puternici pentru copii astfel incat sa poata experimenta magnetismul fara riscul prinderii degetelor:
- Magnet AlNiCo potcoava mica 50 x 40 mm
- Magnet AlNiCo potcoava stransa 100 x 48 mm
- Magnet AlNiCo potcoava mare 100 x 63 mm
- Magnet AlNiCo bara dreptunghiulara scurta, 60x15x6 mm
Acesti magneti sunt, de asemenea, disponibili in seturi cu pilitura de fier pentru a vedea campurile magnetice invizibile. Avem o sectiune dedicata magnetilor pentru experimente scolare si experimente populare, care sunt potrivite pentru profesori si parinti pentru a preda copiilor despre lumea minunata a magnetilor. Vizitati sectiunea noastra de magneti pentru experimente / scop didactic pentru a vedea gama noastra completa de magneti educationali.

Care este cel mai bun mod de a vedea un camp magnetic?
Pulberea de fier si pilitura sunt perfecte pentru imprastiere pe o coala de hartie A4 pentru a arata liniile campului magnetic produs de un magnet. Pur si simplu puneti magnetul sub hartia care are pe ea imprastiata pilitura de fier si urmariti cum se deplaseaza pentru a afisa liniile de camp magnetic date de orice magnet. Astfel puteti afla si compara forma speciala pe care o are campul magnetic al fiecarui magnet. Pulberea de fier si pilitura sunt alegerea recomandata ca accesorii magnetice pentru scoli si universitati. Vizitati sectiunea noastra de magneti pentru experimente / scop didactic pentru a vedea gama noastra completa de magneti educationali.

Pot sa tai sau sa gauresc un magnet?
Nu este recomandata gaurirea sau taierea magnetilor neodim. In primul rand, materialul este casant si fragil, in al doilea rand, gaurirea produce praf combustibil si, in al treilea rand, caldura cauzata de gaurire poate demagnetiza materialul.
Specialistii pot gaurii magnetii cu instrumente specializate cu varf de diamant si lichid de racire aplicat constant. Daca se incearca gaurirea magnetului, aschiile provenite din gaurire se vor lipii imediat de magnet iar acesta va arata ca un arici. Gaurirea sau taierea se intampla in mod normal inainte de magnetizarea materialului.
De retinut ca magnetii care si-au pierdut o parte din acoperire din cauza gauriri nu vor mai fi rezistenti la coroziune.

Cum pot identifica polii unui magnet?
Exista mai multe moduri de a identifica polii unui magnet, cel mai simplu fiind cu ajutorul unei busole sau cu un dispozitiv special de identificat polii sau cu un dispozitiv digital de identificat polii. O aplicatie moderna si gratuita este Virtual Pole tester care se poate instala pe un smartphone si va identifica polaritatea fata de telefon.

Comercializati magneti monopol (cu un singur pol)?
Magnetismul curge de la polul nord la polul sud al unui magnet si in cazul in care un magnet ar fi avut doar un singur pol nu ar exista nici un magnetism si, ca urmare, nu ar putea fi un magnet. Prin urmare, nu exista magneti cu un singur pol. Toti magnetii au atat pol nord cat si pol sud. Daca luati un magnet bara cu nordul la un capat si sudul la celalalt si il taiati in jumatate pentru a asigura doar un pol de nord, cele doua jumatati vor avea brusc un pol nord si un pol sud fiecare. In cazul in care magnetii monopol ar exista, s-ar facilita generatoare cu magneti si miscare perpetua, care ar duce la productia nelimitata de energie electrica gratuita.

Daca suprapunem magnetii ii facem mai puternici?
Utilizarea impreuna a doi magneti ar fi identica cu a avea un singur magnet, echivalentul dimensiunii lor combinate. De exemplu, daca se alatura doi magneti cu diametrul de 10 mm x 2 mm grosime, ar crea un magnet echivalent de diametru 10 mm x 4 mm grosime, dubland in esenta si forta de atractie sau de respingere.
Odata ce lungimea magnetului depaseste diametrul, magnetul lucreaza la un nivel optim si mai multe adaugiri in lungimea magnetului prin suprapuneri de alti magneti (ex. daca depasim dimensiunea magnetului cu diametru 10 mm x 10 mm grosime) pot furniza doar o mica crestere a performantei magnetului.

Ce materiale pot folosi pentru a bloca / ecrana campuri magnetice?
Campurile magnetice trec prin plastic, lemn, aluminiu si chiar plumb, ca si cum acestea nu ar exista. Nu exista nici un material care va bloca magnetismul. Materiale feroase, cum ar fi fier, otel sau nichel pot conduce sau redirectiona campurile magnetice. Toate campurile magnetice cauta cea mai scurta cale de la nord la sud si o bucata de otel poate oferi o scurtatura pentru a face calatoria de la nord la sud mult mai usoara decat curgerea prin aer. Pentru a elimina magnetismul, acolo unde acesta nu se doreste sa fie activ, cea mai buna solutie este de a utiliza otel pentru a oferi magnetului o scurtatura rapida, pentru a redirectiona fluxul de magnetism prin intermediul unei rute alternative. Cea mai simpla cale este de a pune o tabla de otel peste polii unui magnet potcoava, tot magnetismul curgand prin otel si neexistand un camp magnetic exterior. Cand expediem materiale foarte magnetizate pe distante mari, compania aeriana stipuleaza ca nu ar trebui sa existe nici un magnetism pe partea exterioara a cutiei. Pentru a realiza acest lucru, plasam magnetii in centrul cutiei si apoi se dubleaza toti cei 6 pereti din interiorul cutiei cu tabla de otel. Magnetismul ratacit care ar putea trece in mod normal prin peretii cutiei este brusc deviat deoarece intalneste otelul care usureaza calatoria de la nord la sud.

Cum se masoara puterea unui magnet?
Trage - Modul in care este nevoie de multa forta pentru a trage magnetul de pe o suprafata de otel, care este de obicei masurata in kg.
Gauss - In cazul in care un contor Gauss sau o sonda cu contor de flux este plasat pe polul unui magnet, o citire poate fi luata aratand numarul de linii de magnetism in fiecare cm2 (1 Gauss = 1 linie de magnetism in 1cm2). Aceasta citire este o valoare "circuit deschis", care va fi substantial mai mica decat valoarea Br si va fi direct legata de material si raport lungime/diametru al magnetului. Magnetii lungi cu diametre mici vor avea un circuit mai deschis de densitate de flux decat magnetii scurti cu diametre relativ mari, chiar si atunci cand acestia sunt fabricati din magneti cu acelasi grad. Daca ati avut un magnet tija de masurare 5000 Gauss pe poli si l-ati taiat in jumatate, nu trebuie sa va asteptati ca cei doi magneti de lungime mai mica sa aiba aceeasi valoare Gauss in circuit deschis.
Testarea Hysteresisgraph - Acesta este un test detaliat in care magnetul este magnetizat si demagnetizat intr-un circuit inchis si sunt obtinute valorile pentru  Br, Hc si (BH) maxa. Acestea se refera la suma maxima a magnetismului in magnetul cu circuit inchis, rezistenta la demagnetizare si energia totala in magnet.

Care este durata de viata a unui magnet neodim?
Magnetii din neodim ar trebui sa aiba o durata de viata de peste 20 de ani.
Ei sunt gasiti de obicei in difuzoare, aspiratoare, unelte electrice, masini electrice si turbine eoliene.
Exista doi factori care pot scurta durata de viata a acestora:
1 - Caldura - Daca temperatura magnetilor depaseste temperatura maxima de lucru (80 de grade C, de exemplu pentru magneti de grad N42), magnetii isi vor pierde magnetismul si acesta nu se va recupera la racire.
2 - Coroziune - Daca acoperirea magnetilor este deteriorata si apa patrunde in interiorul lor, magnetii vor rugini si din nou, acest lucru va duce la o deteriorare a proprietatilor magnetice.

Cum arata un magnet neodim spart?
Experimentam si noi, ca si altii, tot felul de montaje cu magnetii neodim si ferita.
Ne straduim si in practica, cum bine stiti, nu toate lucrurile se intampla perfect. Datorita acestui fapt am ajuns sa adunam cativa magneti neodim sparti.
Deoarece ar fi pacat sa ii arucam, ne-am gandit sa ii oferim gratuit celor care ne suna si doresc sa ii ridice personal de la noi. Asa se pot convinge de puterea magnetilor neodim si de faptul ca trebuie manipulati cu grija. Instructiuni aici

Magneti sparti
In poza se poate observa stratul de acoperire al magnetului, in acest caz nichel.

Si da, ca sa raspundem si la o intrebare mai veche, un magnet neodim spart se transforma in mai multi magneti neodim (fiecare cu pol nord si pol sud) cu forte de atractie mai mici.

M-ar interesa niste magneti de ferita, insa as dori ca inaltimea sa fie mai mica de 1mm. Puteti face asa ceva?
Ar fi ceva de genul 48 mm lungime, 8 mm latime si sub 1 mm inaltime - aprox 0,5-0,75 mm.

Magnetii din ferita, datorita procesului de fabricatie, sunt foarte fragili si nu pot fi prelucrati sub 1 mm grosime.
Astfel, cel mai subtire magnet ferita pe care il avem are 3 mm.
Lucrurile stau altfel cu magnetii neodim. Aici tolerantele sunt mai mari, asa ca avem chiar magneti cu 0,75 sau 1 mm grosime.

As dori sa stiu daca aveti pe stoc magnet monopolar?
Un astfel de magnet nu exista sau daca ar fi descoperit ar revolutiona stiinta actuala.
Magnetismul apare ca rezultat al existentei celor 2 poli care au puteri egale.


Ne gasiti si pe:         

Limba

English  Romanian  

Informatii utile

✔ Cea mai larga selectie de magneti pe stoc!
✔ Magazin de prezentare cu vanzare in Bucuresti!
✔ Comanzi azi, primesti maine!
✔ Reduceri la comenzi mari
✔ Fara suprataxa pentru comenzi mici
✔ Comanda minima 35 RON
✔ Cost de livrare redus
✔ Metode de plata
     - Ramburs la curier
     - Transfer bancar
     - Plata prin POS

Reduceri  [...]

Sugru Portocaliu - Adeziv universal modelabil
Sugru Portocaliu - Adeziv universal modelabil
22,00 RON  13,20 RON
Discount: 40%
Sugru Roz - Adeziv universal modelabil
Sugru Roz - Adeziv universal modelabil
22,00 RON  13,20 RON
Discount: 40%

Vizitatori Online

Acum sunt 24 vizitatori online.
Nr. produse vandute: 1148059
Copyright © 2023Hobber.ro - magneti neodim si ferita, produse magnetice Realizat de Arca Hobber
Toate drepturile rezervate Arca Hobber SRL © 2013. Arca Hobber - magneti neodim si ferita, benzi si foi magnetice, produse magnetice, Bucuresti
Nr. R.C.: J23/2672/2013, CIF.: RO 32194495, Sediul social: Intr. Primaverii Nr. 2, Com. Berceni, Ilfov, Capital social 1000 RON, Telefon +40762 749 009
Magazin prezentare: Sos. Berceni nr. 104, cladirea ICPET (vis-a-vis Metrou Dimitrie Leonida), parter, camera 17, Sector 4, Bucuresti, cod postal 041919
Preturile sunt actualizate zilnic si sunt finale. Stocurile sunt afisate in timp real.
A.N.P.C.     A.N.P.C. - S.A.L

Magnet Expert   Magnetic Promo   Super Magneti   Super Magneti   Oraselul cunoasterii   Arca Hobber   Clusterul MECHATREC
Viziteaza site-ul hobber.ro pe ShopMania    Hobber Securizat Comodo EV ANPC ANPC