Cel mai puternic "magnet"S-a descoperit cel mai puternic "magnet" al universului cunoscut pana acum.

Oamenii de stiinta au descoperit cel mai puternic magnet cosmic descoperit vreodata in univers. Este vorba despre o stea neutronica (numele in cod este SGR 0418 5729), descoperita la o distanta de 6500 de ani-lumina de Pamant cu ajutorul satelitului XMM-Newton al Agentiei Spatiale Europene (ESA), de un grup de doisprezece astronomi apartinand institutiilor italiene Universitatea Institutul de Inalte Studii din Pavia-IUSS, Institutul National de Astrofizica-INAF, Universitatea din Padova, Institutul National de Fizica Nucleara-INFN) si europene (University College din Londra, CEA franceza, Institut de Ciencies de Espai din Barcelona), informeaza presa italiana.

Stelele neutronice sunt caracterizate prin campuri magnetice puternice de aceea au fost numite magnetari de astrofizicienii Robert Duncan si Christopher Thompson, care le-au descoperit cu mai mult de acum douazeci de ani. Pana acum au fost descoperite 20 de planete de acest gen.

"In ultimele decenii, teoria magnetarilor a fost confirmata de mai multe observatii, dar nici una dintre ele nu a fost capabila de a masura in mod direct intensitatea campului magnetic a acestor obiecte ceresti", spune Andrea Tiengo, de la IUSS din Pavia, primul semnatar al rezultatului publicat de revista britanica „Nature”. Toate stelele, atunci cand termina de consumat prin ardere combustibilul lor nuclear se sting, dar intr-un mod diferit in functie de marimea lor. Cele care au o masa de la 10 la 25 ori mai mare decat Soarele se transforma in stele neutronice, micsorandu-si dimensiunea si ajungand la doar douazeci de kilometri de diametru.

Magnetarele cu campuri magnetice puternice sunt cele care dau nastere unor explozii cosmice puternice inregistrate in timp si pot chiar perturba comunicatiile terestre, chiar daca au loc la o distanta de mii de ani-lumina.

Cu satelitul european, astronomii au fost capabili sa masoare frecventa razelor X emise. Acest lucru este legat de frecventa de particule care se deplaseaza in campul magnetic, care, la randul sau, releva intensitatea campului magnetic. Valoarea inregistrata este foarte mare, un trilion de Gauss, atunci cand campul magnetic al Pamantului este mai mic de 1 Gauss. Intelegerea unor astfel de evenimente extreme, este importanta in descifrarea mecanismelor stelelor explozive ciudate.

Publicat de Mioara Stoica la 15 august 2013 in The Epoch Times RomaniaNe gasiti si pe:         

Limba

English  Romanian  

Informatii utile

✔ Cea mai larga selectie de magneti pe stoc!
✔ Magazin de prezentare cu vanzare in Bucuresti!
✔ Comanzi azi, primesti maine!
✔ Reduceri la comenzi mari
✔ Fara suprataxa pentru comenzi mici
✔ Comanda minima 35 RON
✔ Cost de livrare redus
✔ Metode de plata
     - Ramburs la curier
     - Transfer bancar
     - Plata prin POS

Reduceri  [...]

Opritor magnetic de usa
Opritor magnetic de usa
45,66 RON  38,00 RON
Discount: 17%
Magnet AlNiCo disc, diametru 5 mm
Magnet AlNiCo disc, diametru 5 mm
13,02 RON  8,35 RON
Discount: 36%

Vizitatori Online

Acum sunt 32 vizitatori si 
2 membri online.
Nr. produse vandute: 729199
Copyright © 2020Hobber.ro - magneti neodim si ferita, produse magnetice Realizat de Arca Hobber
Toate drepturile rezervate Arca Hobber SRL © 2013. Arca Hobber - magneti neodim si ferita, benzi si foi magnetice, produse magnetice, Bucuresti
Nr. R.C.: J23/2672/2013, CIF.: RO 32194495, Sediul social: Intr. Primaverii Nr. 2, Com. Berceni, Ilfov, Capital social 1000 RON, Telefon +40762 749 009
Magazin prezentare: Sos. Berceni nr. 104, cladirea ICPET (vis-a-vis Metrou Dimitrie Leonida), parter, camera 17, Sector 4, Bucuresti, cod postal 041919
Preturile sunt actualizate zilnic si sunt finale. Stocurile sunt afisate in timp real.
A.N.P.C.

Magnet Expert   Oraselul cunoasterii   Arca Hobber   Clusterul MECHATREC
Viziteaza magazinul Hobber.ro pe ShopMania    Hobber Securizat Comodo EV