Cel mai puternic camp magneticNemtii au generat cel mai puternic camp magnetic creat vreodata.

Cercetatorii germani au stabilit un nou record pentru cel mai puternic camp magnetic obtinut vreodata, in cadrul Laboratorului High Magnetic Field, din Dresda (HZDR).

Cu ajutorul unui bobinaj de cupru in multiple straturi avand dimensiunile unei galeti de apa si cantarind 200 de kilograme, specialistii au reusit sa creeze o inductie magnetica de 91,4 tesla pret de cateva milisecunde, depasind recordul anterior, de 89 tesla.

Valoarea este uriasa, deoarece, sustin cercetatorii, un bobinaj din cupru standard,  de mare putere, ar fi rupt in bucati de o inductie magnetica masurand 25 de tesla.  Acest lucru se intampla deoarece campul magnetic si curentul electric ce il creeaza se propaga in sensuri opuse la energii foarte mari.

Curentul care circula prin bobinaj genereaza camp magnetic, care actioneaza tocmai impotriva electronilor care circula prin angrenaj. Cu cat curentul este mai puternic, cu atat campul magnetic i se opune mai tare, iar odata ce curentul depaseste o anumita regiune, magnetul se dezintegreaza pur si simplu.

Insa progresul tehnologic al omenirii necesita magneti tot mai mari si mai puternici.  Cu ajutorul lor ne putem testa si putem caracteriza cu o mai mare precizie materialele pe care le cream in laboratoare, obiecte precum superconductorii.  Pentru a face ca magnetul lor sa reziste la un camp magnetic de peste 90 de tesla, echipa HZDR a infasurat bobinajul intr-un corset special confectionat din fibre cu mare rezistenta la intindere, folosite in general pentru armurile antiglont.

Acesta tehnica le-a oferit anterior un mic bobinaj cu suficienta rezistenta incat sa faca fata unei inductii magnetice de 50 de tesla vreme de doua sutimi de secunda. Asadar, au facut ceea ce pare firesc si au mai adaugat un magnet, infasurand un al doilea bobinaj din cupru, de asemenea incorsetat in fibra speciala ca si primul. Al doilea magnet, mai mare, poate suporta un camp magnetic de numai 40 de tesla dar, combinat cu rezistenta celui dintai, rezulta un magnet din doua bucati capabil sa genereze un camp magnetic cu valoarea de 90 de tesla.

Publicat de Alexandru Safta la 29 iunie 2011 in Stiinta si TehnicaNe gasiti si pe:         

Limba

English  Romanian  

Informatii utile

✔ Cea mai larga selectie de magneti pe stoc!
✔ Magazin de prezentare cu vanzare in Bucuresti!
✔ Comanzi azi, primesti maine!
✔ Reduceri la comenzi mari
✔ Fara suprataxa pentru comenzi mici
✔ Comanda minima 35 RON
✔ Cost de livrare redus
✔ Metode de plata
     - Ramburs la curier
     - Transfer bancar
     - Plata prin POS

Reduceri  [...]

Marker cu magnet pentru tabla alba
Marker cu magnet pentru tabla alba
9,67 RON  6,50 RON
Discount: 33%
Magnet Samariu-Cobalt disc, diametru 6 mm
Magnet Samariu-Cobalt disc, diametru 6 mm
36,52 RON  28,31 RON
Discount: 22%

Vizitatori Online

Acum sunt 21 vizitatori online.
Nr. produse vandute: 755566
Copyright © 2020Hobber.ro - magneti neodim si ferita, produse magnetice Realizat de Arca Hobber
Toate drepturile rezervate Arca Hobber SRL © 2013. Arca Hobber - magneti neodim si ferita, benzi si foi magnetice, produse magnetice, Bucuresti
Nr. R.C.: J23/2672/2013, CIF.: RO 32194495, Sediul social: Intr. Primaverii Nr. 2, Com. Berceni, Ilfov, Capital social 1000 RON, Telefon +40762 749 009
Magazin prezentare: Sos. Berceni nr. 104, cladirea ICPET (vis-a-vis Metrou Dimitrie Leonida), parter, camera 17, Sector 4, Bucuresti, cod postal 041919
Preturile sunt actualizate zilnic si sunt finale. Stocurile sunt afisate in timp real.
A.N.P.C.

Magnet Expert   Oraselul cunoasterii   Arca Hobber   Clusterul MECHATREC
Viziteaza magazinul Hobber.ro pe ShopMania    Hobber Securizat Comodo EV