Refrigerator magneticRacirea cu magneti

Stiati ca anumite frigidere folosesc puterea magnetismului pentru a pastra mancarea rece? Racirea magnetica este doar una din noile metode dezvoltate de U.S. Department of Energy’s Ames Laboratory din Iowa.

Frigiderele magnetice functioneaza practic pe aceleasi principii ca cele traditionale, cu exceptia faptului ca in loc de gaz, acestea folosesc magneti, apa si un metal special, gadoliniu, pentru racirea interiorului. Motivul utilizarii gadoliniului este ca la apropierea unui magnet de un aliaj ce contine acest metal, acesta se incalzeste rapid. Toate metalele magnetice reactioneaza in acest fel la contactul cu un magnet, mai mult sau mai putin, insa gadoliniul este metalul care se incalzeste cel mai mult.

Acest fenomen se numeste efectul magnetocaloric si are loc pentru ca la apropierea de un magnet, pentru ca electronii sa-si poata pastra nivelele de energie, atomii incep sa vibreze rapid . Aceste vibratii produc incalzirea electronilor si in consecinta a metalului. La indepartarea magnetului de metal, atomii isi inceteaza vibratia si elibereaza caldura ceea ce face ca metalul sa se raceasca.

Frigiderele magnetice folosesc doua fluxuri de apa care circula prin conducte separate. Primul flux vine in contact cu metalul incalzit de magnet. Acest flux raceste metalul iar la indepartarea magnetului, aliajul de gadoliniu se raceste si mai mult, astfel incat metalul in sine va deveni sursa de racire a celui de-al doilea flux de apa. Acest al doilea flux de apa este cel care va fi pompat in interiorul frigiderului pentru a mentine temperatura scazuta.

Refrigeratoarele cu magneti nu au compresoare, doar un sistem de roti care aduc si indeparteaza aliajul de gadoliniu in apropierea magnetului.

Refrigeratoarele magnetice mai sunt prevazute cu pompe pentru apa. Ceea ce face ca aceste refrigeratoare sa fie prietenoase cu mediul este faptul ca utilizeaza apa iar aceasta, este stiut, este cea mai eco-friendly substanta de pe planeta noastra.

Refrigerator magnetic

Schema Refrigerator magnetic

Articol preluat din The Ames Laboratory - operated by U.S. Department of Energy - Iowa State University
Traducerea si adaptarea Hobber.ro

HobberNe gasiti si pe:         

Limba

English  Romanian  

Informatii utile

✔ Cea mai larga selectie de magneti pe stoc!
✔ Magazin de prezentare cu vanzare in Bucuresti!
✔ Comanzi azi, primesti maine!
✔ Reduceri la comenzi mari
✔ Fara suprataxa pentru comenzi mici
✔ Comanda minima 35 RON
✔ Cost de livrare redus
✔ Metode de plata
     - Ramburs la curier
     - Transfer bancar
     - Plata prin POS

Vizitatori Online

Acum sunt 21 vizitatori online.
Nr. produse vandute: 755555
Copyright © 2020Hobber.ro - magneti neodim si ferita, produse magnetice Realizat de Arca Hobber
Toate drepturile rezervate Arca Hobber SRL © 2013. Arca Hobber - magneti neodim si ferita, benzi si foi magnetice, produse magnetice, Bucuresti
Nr. R.C.: J23/2672/2013, CIF.: RO 32194495, Sediul social: Intr. Primaverii Nr. 2, Com. Berceni, Ilfov, Capital social 1000 RON, Telefon +40762 749 009
Magazin prezentare: Sos. Berceni nr. 104, cladirea ICPET (vis-a-vis Metrou Dimitrie Leonida), parter, camera 17, Sector 4, Bucuresti, cod postal 041919
Preturile sunt actualizate zilnic si sunt finale. Stocurile sunt afisate in timp real.
A.N.P.C.

Magnet Expert   Oraselul cunoasterii   Arca Hobber   Clusterul MECHATREC
Viziteaza magazinul Hobber.ro pe ShopMania    Hobber Securizat Comodo EV