Caracteristici magneti AlNiCo


Magnetii Aluminiu Nichel Cobalt

Magnetii AlNiCo (Aluminiu Nichel Cobalt) arata o stabilitate excelenta la temperatura si o inalta inductie reziduala (Br). Magnetii AlNiCo sunt in principal compusi din fier, cobalt, aluminiu si nichel cu urme din alte elemente utilizate sa creeze proprietatile magnetice si mecanice ale aliajului. Aliajul pentru magnetul AlNiCo este o tehnologie matura si este fabricata prin turnare si sinterizare. Procesul de fabricare al magnetului AlNiCo si metoda utilizata pentru a dezvolta anisotropia permit geometrii care sunt mult mai complexe comparate cu alte aliaje magnetice.

Magnetii AlNiCo au o forta coercitiva (Hc) redusa care rezulta in faptul ca acest aliaj este usor de demagnetizat. Variantele comerciale disponibile ale magnetului AlNiCo cer o lunga lungime magnetica relativa la sectiunile transversale ale polilor. Pentru a preveni aceasta necesitate, magnetii AlNiCo sunt in general utilizati in conjunctie cu materiale cu permeabilitate inalta care actioneaza ca un drum de intoarcere. Sunt calitati ale magnetilor AlNiCo care au o forta coercitiva mai mare, si, apoi, arata grade mai inalte de rezistenta la demagnetizare, dar costul creste si caracteristicile mecanice scad cu cresterea calitatii. Magnetii AlNiCo au o mica energie produsa (BHmax) cand sunt comparati cu magnetii din aliaje din pamanturi rare, chiar daca inductile reziduale (Br) ale lor sunt comparabile. In multe aplicatii, AlNiCo este acum inlocuit cu magneti mai mici din pamanturi rare.

Procesul de fabricare al magnetilor AlNiCo

Magnetii AlNiCo sunt fabricati printr-un proces de turnare si sinterizare. Turnarea magnetilor AlNiCo se realizeaza prin metode conventionale de turnare care utilizeaza matrite din nisip legate cu rasini. Caracteristicile magnetice pentru anumite clase exotice de magneti AlNiCo sunt atinse in timpul operatiei de turnare si sunt datorita orientarii unice a particulelor cristaline realizate in timpul procesului. Magnetii sinterizati AlNiCo sunt formati dintr-un metal sub forma de pulbere si sunt fabricate prin compactarea pulberii fin macinate din AlNiCo intr-o matrita metalica. Geometria rezultata nu este pe deplin densa si trebuie sinterizata intr-un cuptor pentru a realiza o stare solida.

Proprietatile tuturor aliajelor magnetilor AlNiCo sinterizati sau turnati anisotropic sau orientat sunt optimizate in timpul unui proces de tratament termic. Directia de orientare este determinata in aceasta etapa a procesului de fabricatie, care implica incalzirea aliajului peste temperatura sa Curie, apoi racirea cu o viteza controlata, in prezenta unui camp magnetic directional.

Anumiti magneti AlNiCo turnati si sinterizati sunt izotropi sau ne-orientati si acestia sar peste procesul de orientare. Aceste tipuri de magneti AlNiCo au, de obicei, produse energetice mai mici comparativ cu clasele anizotrope, dar ele se preteaza la magnetizare de specialitate.

Suprafetele magnetilor AlNiCo turnati sunt, de obicei, de culoare gri inchis, au tolerante largi si au un finisaj dur. Dimensiunile critice sunt taiate abraziv in scopul de a mentine tolerante stranse si de a imbunatati potrivirea in diverse aplicatii. Magnetii AlNiCo sinterizati necesita, de obicei, slefuire minima, deoarece acestia pot fi produsi cu tolerante dimensionale stricte. De obicei, este de dorit sa aiba caracteristici dezvoltate in operatiunile de turnare sau sinterizare, deoarece metodele de prelucrare conventionale sunt dificil de utilizat atunci cand fabricam magneti AlNiCo.

Caracteristici de temperatura ale magnetilor AlNiCo

Magnetii AlNiCo ofera cele mai bune caracteristici de temperatura fata de orice alt tip de magnet. Magnetii AlNiCo pot fi folositi in mod continuu in aplicatii in cazul in care pot fi asteptate temperaturi extreme de pana la 930 grade F (500 grade C). Temperaturi peste 1000 grade F vor duce la schimbari metalurgice permanente, care pot fi recuperate numai prin tratament termic. Excursii la temperaturi mai mici reprezinta o problema mica pentru majoritatea aplicatiilor AlNiCo; cu toate acestea, pentru fiecare circuit individual ar trebui sa fie realizata o examinare atenta pentru a determina efectele care pot aparea ca urmare a exploatarii la aceste extreme. In caz de nevoie puteti sa intrebati un membru Hobber cu privire la caractersiticile de temperatura al unui anumit tip de magnet AlNiCo si sa primiti recomandari pentru utilizarea lor corecta.

Caracteristici la coroziune ale magnetilor AlNiCo

Magnetii AlNiCo rezista la coroziune foarte bine si sunt utilizati de obicei in aplicatii fara protectia suprafetei sau placare. Magnetii AlNiCo pot fi placati sau acoperiti cu o varietate de materiale daca este necesar pentru o aplicatie. Anumite aplicatii care pot solicita tratament al suprafetei sunt: necesitati cosmetice, de unire, uz intern sau pentru a creste duritatea suprafetei.

Prelucrarea AlNiCo

Materialul magnetilor AlNiCo este foarte dur si friabil. In medie, duritatea materialului este de 45 Rc si ca urmare masinile-unelte conventionale si cele de taiat clasic sunt inadecvate. Slefuirea abraziva si masinile de descarcare electrostatice (EDM) sunt mijloacele tipice de fabricatie pentru acest aliaj magnet. Cele mai multe materiale magnetice sunt prelucrate in stare nemagnetizata. Odata ce operatiunile de fabricatie si de curatare sunt finalizate magnetul este apoi magnetizat pana la saturatie.

Magnetii AlNiCo comercializati de Hobber.ro sunt de obicei cei cu scopuri experimentale si didactice. La cerere, putem oferi si magneti AlNiCo de alte forme si dimensiuni.

Magnetizarea AlNiCo

Forta coercitiva inferioara a AlNiCo face magnetizarea o chestiune simpla in cele mai multe cazuri. Pentru a optimiza performanta magnetilor AlNiCo, este recomandabil sa se magnetizeze magnetul dupa asamblarea cu alte componente de circuit. Acest lucru controleaza contaminarea particulelor, simplifica operatiunile de asamblare si ajuta la reducerea demagnetizarii magnetului AlNiCo la influentele externe. Aceste influente pot fi campurile de demagnetizare externe de la alti magneti permanenti sau electromagneti si vibratii asupra magnetului AlNiCo. Acest material este adesea furnizat intr-un container sau cu placute metalice pentru a asigura integritatea magnetului sau montajului.

Calibrarea sau conditionarea magnetilor AlNiCo pot fi, de asemenea, realizate dupa procesul de magnetizare. In timpul acestei operatiuni, magnetii AlNiCo sunt expusi la un camp de demagnetizare mic sau la temperaturi ridicate care demagnetizeaza partial magnetul. Campul magnetic al magnetului AlNiCo care este influentat este considerat "slab" si s-ar fi demagnetizat la un moment dat in viitorul apropiat. Operatiunea de conditionare a magnetilor AlNiCo, in mod principal, demagnetizeaza magnetul la un nivel stabil care va rezista efectelor normale de imbatranire a magnetului. Campurile utilizabile ale magnetilor care rezulta sunt mult mai consistente intre magneti si imbatranesc in mod similar.

Aceste tehnici pot fi utilizate in cantitati mari pentru a "stabiliza" un ciclu de productie sau in mod individual pentru a satisface un prag operational. Metoda individuala este de obicei folosita atunci cand exista un prag de maximum si de minimum pentru o aplicatie.

Ne gasiti si pe:         

Limba

English  Romanian  

Informatii utile

✔ Cea mai larga selectie de magneti pe stoc!
✔ Magazin de prezentare cu vanzare in Bucuresti!
✔ Comanzi azi, primesti maine!
✔ Reduceri la comenzi mari
✔ Fara suprataxa pentru comenzi mici
✔ Comanda minima 35 RON
✔ Cost de livrare redus
✔ Metode de plata
     - Ramburs la curier
     - Transfer bancar
     - Plata prin POS

Arca Hobber

Vizitatori Online

Acum sunt 12 vizitatori online.
Nr. produse vandute: 617554
Copyright © 2019 Hobber.ro - magneti neodim si ferita, produse magnetice. Realizat de Arca Hobber
Toate drepturile rezervate Arca Hobber SRL © 2013. Arca Hobber - magneti neodim si ferita, benzi si foi magnetice, produse magnetice, Bucuresti
Nr. R.C.: J23/2672/2013, CIF.: RO 32194495, Sediul social: Intr. Primaverii Nr. 2, Com. Berceni, Ilfov, Capital social 1000 RON, Telefon +40762 749 009
Magazin prezentare: Sos. Berceni nr. 104, cladirea ICPET (vis-a-vis Metrou Dimitrie Leonida), parter, camera 17, Sector 4, Bucuresti, cod postal 041919
Preturile sunt actualizate zilnic si sunt finale. Stocurile sunt afisate in timp real.
A.N.P.C.

Magnet Expert Oraselul cunoasterii   Arca Hobber Clusterul MECHATREC
Ekoinstal Viziteaza magazinul Hobber.ro pe ShopMania    Hobber Securizat Comodo EV