Caracteristici magneti Neodim


Magnetii din neodim, fier si bor

Magnetii neodim fier bor, cunoscuti ca si magneti din pamanturi rare sau neo magneti, ofera cea mai buna valoare cand sunt comparate performanta, dimensinea si costul. Magnetii neodim au un pret moderat si magnetii tipici din neodymium permit reducerea dimensiunii. Magnetii neo sau din pamaturi rare au rezistenta slaba la coroziune si trebuie sa fie imbracati sau placati. Atentie trebuie acordata tipului de aliaj atunci cand expunem magnetii neodymium fier bor (neo sau magneti din pamanturi rare) la temperaturi peste mediul ambiant din camera. Magnetii neodim au o rezistenta buna la campurile externe de demagnetizare datorita fortei coercitive intrinseci (Hci) ridicate. Aceasta rezistenta face magnetii neodymium fier bor o alegere excelenta pentru aplicati electromecanice.

Pentru aliajele comercializate de magneti neodim exista drepturi de proprietate. Multi producatori din lume ofera preturi reduse deoarece nu platesc drepturi de autor pentru titularii de brevete, utilizeaza materii prime necorespunztoare si au metode incorecte de productie a magnetilor neodim. Utilizarea de magneti neodim care nu respecta licentele poate conduce la probleme juridice, intarizeri si esecuri ale produselor. Hobber ofera magneti care sunt certificati RoHS deoarece nu folosesc substante interzise in Uniunea Europeana.

Fabricarea magnetilor neodymium (NdFeb)

Magnetii densi din neodim fier bor „magneti neo- si magneti din pamanturi rare" sunt de obicei fabricati metalurgic dintr-o pulbere. Pulberea formata din neodim fier bor cu dimensiune de microni este produsa intr-o atmosfera de gaz inert si apoi compactata intr-o matrita de otel sau de cauciuc. Matrita de cauciuc este comprimata pe toate partile de lichide si este numita presare izostatica. Matritele de otel produc forme similare cu produsul final, in timp de matrita de cauciuc va crea numai blocuri mari de neodim fier bor. Performanta aliajului neodim fier bor in ambele metode de compactare este optimizata prin aplicarea unui camp magnetic, inainte sau in timpul operatiei de presare. Acest camp aplicat confera o directie preferata de magnetizare sau de orientare pentru aliajul magnetului neodim fier bor.

Alinierea particulelor rezulta intr-un aliaj anizotropic si imbunatateste semnificativ inductia reziduala (Br) si alte caracteristici magnetie ale magnetilor finiti numiti si „neomagneti”. Dupa presare, neo „neodymium fier bor” magneti sunt sinterizati si tratati la cald pana ating conditia lor deplin densa. Magnetii presati din neodim fier bor ajung astfel la dimensiunea finala, pe cand magnetii bloc resultati prin metoda presarii in matrita de cauciuc sunt de obicei indreptati pe masini mari de taiat si apoi taiati in geometria finala. Aliajele presate isostatic au proprietati magnetice mai ridicate decat materialul presat simplu, dar poate sa le lipseasca uniformitatea. Alegerea metodei de fabricare a magnetilor neodim fier bor este de obicei determinata de aplicatia dorita si nu cade in grija clientului.

Caracteristicile de temperatura ale magnetilor neodymium fier bor (NdFeb)

Magnetii sinterizati neodim fier bor "neo / pamanturi rare" sunt sensibili la demagnetizare atunci cand sunt expusi la temperaturi ridicate. Exista mai multe clase care pot rezista la temperaturi ridicate, dar mai multi factori vor determina performanta magnetilor neodim fier bor. Una dintre cele mai pertinente variabile este geometria magnetului neo / sau din pamanturi rare sau a circuitului magnetic. Magnetii neodim care sunt relativ subtiri in sectiunea transversala la pol (lungimea magnetului / aria polului) se vor demagnetiza mai usor decat magnetii neodim care sunt grosi. Geometriile magnetice folosind placi de suport sau coliere vor raspunde mai bine la temperaturi crescute. Temperaturile de functionare maxima recomandate sunt listate in pagina caracteristicilor magnetice ale magnetilor neodim si nu iau in calcul toate conditiile de geometrie. Va rugam sa contactati un membru al echipei Hobber pentru ajutor in aplicatii ale magnetilor neodim atunci cand temperaturi ridicate sunt implicate in aplicatia dumneavoastra.

Diferitele elemente care compun un magnet de neodim sunt: neodim / praseodim (PRND), fier (Fe), bor / fier (Fe-B) si disprosiu / fier (DyFe).

Caracteristicile la coroziune ale magnetilor neodymium (tratamentul suprafetei)

Magnetii din neodim sunt foarte sensibili la coroziune. O varietate de optiuni de acoperire si placare sunt disponibile pentru a proteja magnetul neo de mediul inconjurator. Oxidarea rapida a magnetilor necesita o pregatire riguroasa a suprafetei inainte de acoperire sau placare. Cele mai multe instalatii de tratare a suprafetelor magnetilor de neodim fier bor nu sunt adaptate pentru acest tip de aliaj magnetic si nu pot sa le acopere sau placheze cu succes. Aliajul de NeodimFierBor nu poate sa fie placat ca alte aliaje metalice si se vor coroda din interior spre exterior daca nu este realizat corect.

Prelucrarea magnetilor din neodymium

Magnetii neodim din pamanturi rare sunt produsi dintr-un material dur si casant. In medie, duritatea acestui material este 58 Rc si masinile-unelte conventionale de prelucrat si taiat sunt inadecvate. Duritatea combinata cu structura granulara/cristalina nu permite utilizarea instrumentelor cu carbid. Instrumente cu diamant, masini de descarcare electrostatica (EDM) si anumite abrazive reprezinta metodele conventionale de fabricare pentru aliajele magnetice din neodim sau pamanturi rare. Alta preocupare in prelucrare este volatilitatea ridicata a pulberii sau spanul din slefuirea uscata. Aceste particule pot arde in timpul prelucrarii sau in containerele de depozitare a aschiilor. Prelucrarea va elimina de asemenea „pielea” aliajului neodim fier bor si il va face mai sensibil la coroziune. Cele mai multe materiale magnetice sunt prelucrate in stare nemagnetizata. Odata ce operatiunile de fabricare si curatare sunt complete magnetul este magnetizat pana la saturatie.

Hobber comercializeaza magneti neodim (NdFeB) de forme simple sau complexe. Avem in stoc o varietate de clase de neodim standard si exotice pentru a multumi majoritatea cerintelor.

Procesul de magnetizare al magnetilor neodymium

Magnetii neodim, cunoscuti si ca neomagneti, sunt magneti din pamanturi rare care cer un camp puternic de magnetizare. Campurile puternice de magnetizare necesita echipament special si magnetii din neodim nu sunt, in general, magnetizati de catre clienti. Natura anisotropica a magnetilor neodim sinterizati rezulta intr-o singura directie de magnetizare. Directia trebuie observata atunci cand sunt magnetizati si apoi magnetul este integrat in ansamblul final. De multe ori este folosit un indicator pentru a marca un pol anume al magnetului neodim-fier-bor (NdFeB) in procesul de asamblare. Acest indicator poate fi un simplu punct de vopsea sau o marca gravata cu laser.

Campul mare necesar pentru magnetizarea magnetului NeodimFierBor va restrictiona de multe ori designul magnetului neodim sau ansamblul magnetic din neodim. Multe variabile trebuie sa fie luate in considerare.

Ne gasiti si pe:         

Limba

English  Romanian  

Informatii utile

✔ Cea mai larga selectie de magneti pe stoc!
✔ Magazin de prezentare cu vanzare in Bucuresti!
✔ Comanzi azi, primesti maine!
✔ Reduceri la comenzi mari
✔ Fara suprataxa pentru comenzi mici
✔ Comanda minima 35 RON
✔ Cost de livrare redus
✔ Metode de plata
     - Ramburs la curier
     - Transfer bancar
     - Plata prin POS

Arca Hobber

Reduceri  [...]

Tava Magnetica din cauciuc, Pliabila
Tava Magnetica din cauciuc, Pliabila
51,37 RON  35,99 RON
Discount: 30%

Vizitatori Online

Acum sunt 8 vizitatori online.
Nr. produse vandute: 617554
Copyright © 2019 Hobber.ro - magneti neodim si ferita, produse magnetice. Realizat de Arca Hobber
Toate drepturile rezervate Arca Hobber SRL © 2013. Arca Hobber - magneti neodim si ferita, benzi si foi magnetice, produse magnetice, Bucuresti
Nr. R.C.: J23/2672/2013, CIF.: RO 32194495, Sediul social: Intr. Primaverii Nr. 2, Com. Berceni, Ilfov, Capital social 1000 RON, Telefon +40762 749 009
Magazin prezentare: Sos. Berceni nr. 104, cladirea ICPET (vis-a-vis Metrou Dimitrie Leonida), parter, camera 17, Sector 4, Bucuresti, cod postal 041919
Preturile sunt actualizate zilnic si sunt finale. Stocurile sunt afisate in timp real.
A.N.P.C.

Magnet Expert Oraselul cunoasterii   Arca Hobber Clusterul MECHATREC
Ekoinstal Viziteaza magazinul Hobber.ro pe ShopMania    Hobber Securizat Comodo EV