Caracteristici magneti Ferita


Magnetii ceramici sau din ferita

Magnetii ceramici ofera cea mai buna valoare cand comparam costul lor cu al celorlalte tipuri de magneti. Magnetii ceramici (ferita) sunt ieftini, moderati ca putere magnetica si sunt usor de magnetizat intr-o varietate de forme. Magnetii ceramici ofera o buna rezistenta la coroziune si, in general, nu necesita acoperire sau placare. Atentia trebuie sa fie acordata calitatii aliajului cand magnetii ceramici sunt expusi la temperaturi extreme. Magnetii ceramici au o rezistenta buna la campurile de demagnetizare externe datorita fortei coercivite intrinseci (Hci) inalte. Astfel, rezistenta si costul redus fac din magnetii ceramici o alegere populara pentru aplicatii electromecanice.

Magnetii ceramici sunt foarte duri si casanti. Ca si alte materiale magnetice, magnetii ceramici nu ar trebui folositi ca elemente structurale de design. Magnetii ceramici (ferita), mai ales inelele din ferita, sunt predispusi spre a crapa atunci cand aplicatia implica impact sau flexare. Ca si in cazul ceramicii, magnetii din ferita nu trebuie expusi la incalzire sau racire la rate mai mari de 200 grade F pe ora.

Procesul de fabricare al magnetilor din ferita

Magnetii ceramici (ferita) sunt produsi prin calcinarea unui amestec de oxid de fier si de carbonat de strontiu, pentru a forma un oxid metalic. O operatiune cu mai multe etape reduce materialul calcinat la o dimensiune mica a particulei. Pulberea rezultata este apoi compactata intr-o matrita prin una din cele doua metode. In prima metoda, pulberea este uscat compactata si dezvolta un magnet izotrop cu proprietati magnetice slabe, dar cu tolerante dimensionale mai bune. De multe ori un magnet presat uscat nu are nevoie de slefuire pentru finisare. In cea de a doua metoda, pudra este amestecata cu apa pentru a forma suspensie. Suspensia este compactata intr-o matrita, in prezenta unui camp magnetic. Campul aplicat creeaza un magnet anisotropic care prezinta proprietati magnetice superioare, dar, de obicei, are nevoie de finisaj prin slefuire.

Piesele compactate care aproximeaza geometria finala sunt apoi sinterizate la temperaturi inalte pentru a realiza fuziunea finala a particulelor individuale. Modelarea finala se realizeaza prin abraziune cu cu diamante. De obicei, fetele pol ale magnetilor ceramici (ferita) vor fi baza si suprafetele ramase vor prezenta tolerante si caracteristici fizice "ca sinterizate".

Caracteristicile la temperatura ale magnetilor din ferita

Magnetii ceramici (ferita) sunt sensibili la demagnetizare, atunci cand sunt expusi la temperaturi extreme. Exista clase care au o mai buna rezistenta la temperaturi ridicate si scazute, dar mai multi factori vor dicta performanta magnetului din ferita. Una dintre cele mai pertinente variabile este geometria magnetului sau circuitului magnetic. Magnetii care sunt relativ subtiri la pol coparativ cu sectiunea lor transversala (lungimea magnetica / aria polului) se vor demagnetiza mai usor decat magnetii care sunt grosi. Geometrii magnetice folosind placi de suport, coliere sau structuri de cale de intoarcere vor raspunde mai bine la schimbarile de temperatura. Temperaturile de functionare maxima recomandate sunt listate pe pagina de caracteristicile magnetilor din ferita si nu iau in considerare toate conditiile de geometrie.
Va rugam sa contactati un membru al echipei Hobber pentru asistenta in alegerea magnetilor din ferita atunci cand temperaturile extreme sunt implicate in aplicatia dorita.

Caracterisiticile la coroziune ale magnetilor din ferita (ceramici)

Magnetii din ferita (ceramici) sunt foarte rezistenti la coroziune. Pot fi aplicate diferite acoperiri pentru scopuri cosmetice sau pentru a reduce pulberea de ferita fina care este asociata cu magnetii ceramici. Daca doriti informatii suplimentare, un membru al echipei Hobber va poate indica diferitele tipuri de acoperiri disponibile.

Prelucrarea magnetilor ceramici (ferita)

Materialul magnetilor ceramici (ferita) este foarte dur si friabil. In medie duritatea materialului este de 7 pe scara Moh si masini-unelte conventionale de prelucrat nu sunt adecvate. Instrumente din diamant si unele abrazive sunt mijloacele conventionale de fabricare pentru acest aliaj magnetic. Cele mai multe materiale magnetice sunt prelucrate in stare nemagnetizata. Odata ce operatiile de fabricare si functionare sunt finalizate magnetul este magnetizat pana la saturatie.

Avem pe stoc o varietate mare de magneti din ferita cu diverse forme, proprietati si calitati (magnetizari).

Un membru al echipei Hobber va poate ajuta sa stabiliti daca este nevoie de prelucrare personalizata sau in cazul in care este posibila o geometrie adaptata la o aplicatie specifica. Factorii determinanti sunt de obicei costul solicitat, timpul de productie si aliajul solicitat.

Magnetizarea magnetilor din ferita

Magnetii ceramici (ferite) sunt in general usor de magnetizat si cer un camp magnetic rezonabil. Magnetii din ferita (ceramici) sunt de obicei utilizati cu un element din otel moale, cum ar fi o carcasa de motor sau un suport-placa. In mod normal, este de dorit sa fie magnetizat magnetul din ceramica (ferita) instalat in sau pe acest element. Pentru cantitatile la nivelul necesar unui OEM de obicei se vor magnetiza magnetii ceramici instalati.

Natura anisotropica a magnetilor din ferita presati umed rezulta intr-o singura directie de magnetizare. Aceasta directie trebuie sa fie respectata atunci cand magnetizam si incadram magnetul intr-un montaj final. De multe ori un indicator este folosit pentru a identifica un pol magnetic specific pentru procesul de asamblare al clientului. Acest indicator poate fi un simplu punct de vopsea sau o marca gravata cu laser.

Ne gasiti si pe:         

Limba

English  Romanian  

Informatii utile

✔ Cea mai larga selectie de magneti pe stoc!
✔ Magazin de prezentare cu vanzare in Bucuresti!
✔ Comanzi azi, primesti maine!
✔ Reduceri la comenzi mari
✔ Fara suprataxa pentru comenzi mici
✔ Comanda minima 35 RON
✔ Cost de livrare redus
✔ Metode de plata
     - Ramburs la curier
     - Transfer bancar
     - Plata prin POS

Arca Hobber

Reduceri  [...]

Suport magnetic unelte de incheietura 50x25mm
Suport magnetic unelte de incheietura 50x25mm
18,17 RON  12,99 RON
Discount: 28%
Tava Magnetica din cauciuc, Pliabila
Tava Magnetica din cauciuc, Pliabila
51,37 RON  35,99 RON
Discount: 30%

Vizitatori Online

Acum sunt 18 vizitatori online.
Nr. produse vandute: 617554
Copyright © 2019 Hobber.ro - magneti neodim si ferita, produse magnetice. Realizat de Arca Hobber
Toate drepturile rezervate Arca Hobber SRL © 2013. Arca Hobber - magneti neodim si ferita, benzi si foi magnetice, produse magnetice, Bucuresti
Nr. R.C.: J23/2672/2013, CIF.: RO 32194495, Sediul social: Intr. Primaverii Nr. 2, Com. Berceni, Ilfov, Capital social 1000 RON, Telefon +40762 749 009
Magazin prezentare: Sos. Berceni nr. 104, cladirea ICPET (vis-a-vis Metrou Dimitrie Leonida), parter, camera 17, Sector 4, Bucuresti, cod postal 041919
Preturile sunt actualizate zilnic si sunt finale. Stocurile sunt afisate in timp real.
A.N.P.C.

Magnet Expert Oraselul cunoasterii   Arca Hobber Clusterul MECHATREC
Ekoinstal Viziteaza magazinul Hobber.ro pe ShopMania    Hobber Securizat Comodo EV