A inceput sa ninga… cu fulgi la printer 3D

Sfarsitul de an la hobber.ro ne gaseste cu multe proiecte in constructie si dezvoltare: produse magnetice si aplicatii noi dar si echipamente de productie noi.

Ultima achizitie este o imprimanta 3D, Tevo Little Monster tip Delta, care ne ajuta sa cream tot felul de modele 3D, unele prevazute cu magneti. Este uimitor cum, strat cu strat, obiectul modelat 3D, descarcat de pe Internet sau creat la comanda, este tiparit, rezultand un obiect printat 3D uimitor, ca in filmele SF de acum 10-20 de ani. Asa am inceput sa invatam despre extrudare, PLA, PET-G si alte tipuri de filament, rezolutie, pat incalzit etc.

Si, de sezon, am inceput testele cu un printer 3D imprimand un fulg de nea. Nu a mers grozav, anumiti parametri ai imprimantei 3D nu au fost optimi (invatam si noi pe parcurs) si mai jos puteti vedea primul fulg de zapada printat 3D.

Primul fulg de nea printat 3D

Primul fulg de zapada printat 3D

Al doilea fulg de nea imprimat 3D a urmat la scurt timp, dupa realizarea setarilor imbunatatite.

Al doilea fulg printat 3D

Al doilea fulg de nea printat 3D

Chiar daca mult mai aproape de modelul 3D, primul fulg de nea ni s-a parut mai artistic, chiar daca departe de perfectiunea geometrica a fulgului de nea natural format. Puteti vedea mai jos si o comparatie intre cei doi fulgi de nea realizati cu printer 3D. Voi pe care il preferati?

Comparatie intre fulgii de zapada printati 3D

Comparatie intre fulgii de zapada printati 3D

De acum incolo veti putea gasi la hobber.ro si obiecte imprimate / printate 3D pe modele standard sau la cerere, cu sau fara magneti incorporati. Si o sa va tinem la curent cu noile creatii 3D realizate cu “micul monstru”, imprimanta Delta Tevo.

Asa ca asteptam cu bucurie proiectele de la studentii de la arhitectura, constructii, design, proiectanti, pasionati de modelism, pasionatii de jocuri pe calculator sau seriale TV (am vazut caractere si obiecte 3D modelate extraordinar).

Lasă un răspuns