Am completat stocul de busole

Busola metalica mare

Busola compacta si usoara pentru utilizari diverse. Deoarece busola este intr-o carcasa metalica, este rezistenta si ideala pentru orientare in conditii dificile.

Acul rosu al busolei va indica intotdeauna Polul Nord!

Cu acest instrument magnetic puteti sa va jucati de-a “cauta comoara” cu copilul dumneavoastra, sa va orientati cand faceti turism sau, de ce nu, sa identificati polul magnetilor neodim si ferita achizitionati din magazinul nostru!

3 Metode pentru a gasi Polul Nord al unui magnet
Multa lume utilizeaza magnetii in scop terapeutic sau in alte aplicatii. In astfel de cazuri, determinarea polului unui magnet este foarte importanta.

Pentru identificarea Polului Nord, de exemplu, putem adopta o serie de metode diferite:
1. daca avem mai multi magneti de acelasi fel si stim unde se afla Nordul geografic, putem sa ii punem in echilibru fiind legati de o ata lunga. In mod natural ei se vor orienta pe axa Nord-Sud.
2. Daca avem o busola magnetica la indemana. Observam cum este orientat acul busolei si anume care este directia Nord. Apropiem apoi magnetul cu un anumit pol fata de busola si observam ce se intampla. Daca acul busolei cu directia care indica Nord este atras in continuare de catre magnet atunci magnetul a fost apropieat cu Polul Sud. Daca acul busolei s-a intors spre magnet cu directia care indica Sud atunci magnetul a fost apropiat de busola cu Polul Nord.
3. Folosim o aplicatie pentru mobil pentru a determina polaritatea magnetului. Apoi apropiem cate putin magnetul de telefon, pana cand ne este indicat polul. Atentie insa sa nu apropiem prea mult magnetul de smartphone sau sa nu il tinem prea mult.

20150508_135525_2_bestshot1-e1431331678332

You may also like...

Lasă un răspuns