Antreprenoriat si magneti… cu Junior Achievement

Am avut placerea sa fiu invitat de curand, ca alumni, la un eveniment despre antreprenoriat organizat de Junior Achievement cu doua grupe de copii, de clasele 0-2 si 3-4.

Despre Junior Achievement probabil stiti, este o organizatie internationala care desfasoara programe educationale pentru copii de la gradinita pana la facultate. Aceste programe sunt menite sa familiarizeze copii cu principiile economiei de piata si, de ce nu, sa ii ajute sa devina mici antreprenori. Ca absolvent al unui astfel de program in facultate (Management and Economic Simulation Exercise) am fost bucuros sa pot sa returnez o mica parte din ajutorul primit, mai ales ca am ajuns antreprenor si am folosit si invatatura acmulata acum 15 ani cu Junior Achievement.

Ateliere cu magneti
Antreprenoriat si povesti cu magneti

Ce m-a surprins la copii de la Scoala Metropolitana ARC? Multi erau mai avansati in gandire decat erau cei din generatia noastra, mai ales in concepte precum banii, mediul, cum functioneaza o companie. Asa ca eu, ca antreprenor, am putut sa le exemplific lucruri practice aplicate in domeniul afacerii cu magneti de toate formele, dimensiunile si aplicatiile pe care am pornit-o acum patru ani. Le-am vorbit despre cum este sa ai o idee pentru o afacere care sa vanda magneti, sa o transformi intr-o viziune, sa incepi sa o pui in practica si sa o dezvolti incontinuu pana la compania care comercializeaza astazi peste 800 de tipuri de magneti si produse magnetice.

Prezentare magneti neodim, magneti ferita si alte produse magnetice
Prezentare magneti neodim, magneti ferita si alte produse magnetice

Pana acum am vorbit in public despre magneti, aplicatii magnetice, ajutoare de stat si cum sa eficientizezi operatiunile unei companii, din perspectiva unui consultant de management. Totusi, despre antreprenoriat am avut ocazia sa vorbesc prima data in public, motiv pentru care sunt inca o data recunoscator Junior Achievement. Si pentru ca orice gest frumos nu scapa rasplatit, m-am incarcat de energie pozitiva cand i-am vazut pe copii fericiti pentru informatiile primite si i-am vazut ca s-au implicat in prezentarea de antreprenoriat magnetic. Sper ca, poate, cativa dintre ei vor visa mai departe sa devina antreprenori si cred ca anumite intalniri in viata chiar te pot transforma.

Elevii din programul Junior Achievement sunt fascinati de puterea magnetilor
Elevii din programul Junior Achievement sunt fascinati de puterea magnetilor

In plus, cu ocazia prezentarii am explicat si reusit sa clarific viziunea Arca Hobber SRL intr-un mod simplu pentru toti: La hobber.ro ajutam oamenii sa aiba o viata mai frumoasa prin solutii magnetice, de la un banal opritor magnetic de usa sau un joc magnetic inteligent pana la solutii avansate de reciclare a deseurilor si magneti de ridicare.

Curiozitatea copilului cand este vorba despre magneti
Curiozitatea copiilor din programele Junior Achievement atunci cand vad magnetii

 

Lasă un răspuns

Cerere oferta / Publicare in SEAP