Ce poti face la o coada de 1800 de metri sau 25 de minute…

WHAT-TO-DO-NEXT

La acest lucru ma gandeam in dimineata aceasta cand, pentru a n-a oara, stateam la coada la centura dinspre Comuna Berceni. Si cum 25 de minute este un timp suficient de lung, ma gandeam la competenta autoritatilor care de cativa ani nu au rezolvat problema ce din an in an este tot mai grava. Intr-adevar, pentru un platitor de taxe bun este frustrant sa vezi ca aceste contributii nu sunt folosite sa iti faca viata mai usoara, sa ajungi mai repede la lucru, sa fii mai eficient etc. Si toate acestea se intamplau pe un drum, mare atentie, cu prioritate fata de centura iar pe centura traficul era relativ normal… daca normal inseamna o coada de 15-20 de camioane.
Dar iata alte ganduri care mi-au trecut prin cap:
– sa cobor din masina si sa pun pe toti stalpii un anunt cu o petitie… Stai la coada? Fa ceva! Scrie la…
– sa estimez masinile de la coada… 1800 / 6 metri de masina rezulta vreo 300 de masini sau minim 450 de persoane… care intarzie fiecare 25 de minute si ard combustibil de pomana.
– sa estimez ca daca 10% din cei de la coada depun o petitie la autoritati… Primarie, ADR, Politia Romana etc. s-ar aduna minim 45 de petitii.
– sa propun ca Autoritatea de Mediu sa amendeze coada. Este o ineficienta majora si degeaba avem motoare Euro 5 daca ardem combustibil de pomana.
– sa solicit Metrorex sa construiasca o statie la centura. Au toata infrastructura necesara, respectiv linia de metrou si un peron primitiv, mai trebuie un aparat de scanat cartele si un supraveghetor. Nu am nevoie nici macar de acoperis.
– sa solicit Primariei sa faca o parcare peste drum de noua statie de metrou, deci pe partea Comuna Berceni. Inclusiv pentru biciclete. Asa nu vor mai fi atatea masini dornice sa treaca centura.
– sa solicit RATB reintroducerea curselor preorasemesti Vidra-Berceni-Big cu taxator… ca sa aiba si venituri. In prezent animalele care merg la abator circula mai bine decat oamenii care merg zilnic la servici inghesuiti in microbuze.

Daca ne adunam mai multi putem schimba lumea!

Hobber

Lasă un răspuns

Cerere oferta / Publicare in SEAP