Doar la Hobber gasiti GRAFIT PIROLITIC!!!

Probabil ati fost in situatia noastra de a cauta un produs pe piata romaneasca si sa nu il gasiti.

Daca ati incercat sa faceti un experiment de levitatie si nu ati gasit solutia…Incepand de astazi puteti gasi doar pe hobber.ro grafit pirolitic!!!

grafit pirolitic

Ce este grafitul pirolitic?

Grafitul este un mineral răspândit în natură ce face parte din categoria nemetalelor, fiind după diamant un element stabil datorită structurii simetrice de C60 cu o compoziție chimică de Carbon pur cristalizând hexagonal, rar romboedric sau fiind sub formă amorfă. Grafitul are în structură cristale opace de culoare neagră, hexagonale, formă tabulară, solzoasă, sau bare.

Grafitul pirolitic este un material similar cu grafitul, dar care nu se gaseste in natura fiind facut de om. In general se fabrica prin incalzirea unui hidrocarbon intr-un cuptor cu vid, aproape de temperatura lui de descompunere, permitand grafitului sa se cristalizeze. Rezultatul este un produs ultra-pur care este teoretic aproape de densitatea anizotropica. Materialul este cultivat pe un substrat dandu-i o compozitie stratificata.

Putine materiale pot fi facute pentru a levita magnetic stabil deasupra campului magnetic a unui magnet permanent. Desi repulsia magnetica este evidenta si usor obtinuta intre oricare doi magneti, forma campului duce la impingerea in lateral a magnetului de deasupra, facand imposibila o levitatie stabila pentru obiectele magnetice. Cu toate acestea, materiale diamagnetice pot levita deasupra magnetilor puternici. Grafitul pirolitic este magnetic bipolar.

Avantaje:

*Putere mare (rezistenta la incovoiere: 39 Mpa – Megapascal, rezistenta la compresiune: 78 Mpa, cu cresterea temperaturii, creste si puterea grafitului) Puritate inalta (Carbon: 99,5 %);

*Rezistenta la temperaturi inalte (punctul de topire al materialului din grafit este 3850±50);

*Rezistenta mare la socuri termice.

 

Cadoul perfect – DIALEV!!!

Set-levitatie-dialev_01

Hobber iti prezenta si setul magnetic de levitatie care contine acest grafit pirolitic. Noi l-am numit DIALEV, cuvant care este derivat din DIAmagnetic si LEVitatie. DIALEV inseamna un disc de grafit care leviteaza permanent la aproximativ 1 mm distanta fata de patru magneti neodim puternici.

Cei patru magneti cubici, model HW-12-N, sunt aranjati si lipiti asa cum se vede in poza.

Diamagnetismul este un fenomen fizic rar vazut in viata de zi cu zi, de aceea cei mai multi oameni nu sunt familiarizati cu el, insa la grafitul pirolitic este foarte pronuntat. Repulsia magnetilor este atat de puternica incat discul leviteaza deasupra lor.

El poate fi si un cadou memorabil pentru oricine, mai ales ca urmeaza sarbatorile de craciun si probabil inca nu v-ati gandit la ce sa cumparati. Setul magnetic de levitatie poate fi o solutie.

DIALEV va fi livrat intr-o cutie neagra de cadou. Magnetii si discul de grafit sunt ambalate intr-o cutie de lemn masiv.

In urmatorul video aveti prezentata si o mica demonstratie 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cerere oferta / Publicare in SEAP