Educatie cu Magneti: Te joci si inveti!

Masinuta actionata de magneti

La sfarsit de vancanta va propunem un joc educativ si distractiv pentru cei mici. Astfel, cei mici se pot bucura de ultimele zile de vacanta jucandu-se cu masinute si, in acelasi timp, pregatindu-se pentru scoala.

Astazi va vom arata cum sa realizam o masina actionata de magneti, fara sa atingem masinuta pe durata jocului. Copiii vor experimenta forta magnetica tragand si impingand masinuta cu ajutorul unui magnet, in functie de polul Nord sau Sud al magnetului care se apropie de masina. Pentru a realiza jocul trebuie sa parcurgem urmatorii pasi:

1.Realizati un drum

circuit masinta din banda adeziva de hartie

Traseul pentru masinuta actionata de magneti

 

Cu ajutorul unei benzi adezive de hartie trasam un traseu pentru masinuta pe podea. Putem include locuri de parcare, semne de circulatia din alte seturi de masinute si, chiar, cladiri din cutii de carton in circuitul nostru. Indiferent daca este un traseu simplu sau complex, cu siguranta, copiii vor indragi acest joc atat prin multiplele intrebuintari ale masinultelor cat si prin ineditul jocului.

2.Realizati o masinuta care poate fi actionata de magneti

masinuta cu magnet

Masinute cu magneti

 

Este foarte simplu! Tot ce trebuie sa facem este sa luam o masinuta si pe capota acesteia sa prindem un magnet bara cu ajutorul benzi adezive de hartie. Pentru a fi si mai distractiv jocul, pe alte masinute putem prinde magneti in diverse forme: disc, potcoava etc. Gata! Masinuta este pregatita si putem spune ca va fi si foarte atractiva!

3.Cum facem masinuta sa functioneze cu magneti?

masinuta actionata de un magnet

Masinuta actionata de magneti

 

Luam un alt magnet si vedem daca acesta reuseste sa traga sau sa impinga masinuta magnetica. De asemenea, putem face masinuta sa intoarca sau o putem parca. Incercam diferite tipuri de magneti pentru a conduce masinuta pe traseul realizat de noi.

Copiii vor invata experimentand si jucandu-se! Va fi foarte distractiv si educativ pentru cei mici sa observe cum actioneaza forta magnetica.

Recomandarile noastre de magneti:

 

Aceasta este doar un singur tip de joc educativ pentru copii. Important de remarcat este ca, pentru parintii inventivi, multe jocuri magnetice sau experimente pot fi incropite pe loc, folosind magneti de diferite tipuri, forme si dimensiuni de la hobber.ro! Pentru mai multe informatii si jocuri magnetice va invitam sa consultati site-ul nostru !

Sursa articolului este site-ul www.sciencekiddo.com, cei care doresc sa citeasca articolul in engleza o pot face aici.

You may also like...

Lasă un răspuns