Folii si benzi magnetice

Noi la Hobber ne ajutam foarte des de folii si benzi magnetice. Utilizarile lor sunt atat de variate, incat nu trece o zi fara sa le folosim. Clientii nostri folosesc folii si benzi magnetice atat la munca, cat si acasa. Si la fel facem si noi. ­čÖé Dar haide cel mai bine sa iti povestim putin mai detaliat despre aceste produse atractive.

Folii magnetice

Foliile magnetice sunt in realitate un simplu magnet flexibil, din cauciuc isotropic sau anisotropic. Folia magnetica pastreaza forta magnetilor in paralel cu flexibilitatea si aderenta oferite de cauciuc. Foliile magnetice sunt produse inovatoare care au foarte multe aplicatii, de la crearea propriilor magneti de frigider sau marturii, pana la vitrine promotionale. Le poti folosi chiar si in mesaje publicitare, semnalizarea si protectia unor vehicule in exterior (chiar si la off road cu folie magnetica groasa). O zona foarte populara de intrebuintare a foliei magnetice este in crearea de expozitoare la targuri, expozitii sau in showroom.

Tipuri de folii magnetice

  • Folie magnetica whiteboard: alternativa perfecta atunci cand ai nevoie de o tabla whiteboard, insa nu ai una la indemana. Aceasta folieare spate magnetic si fata whiteboard. Ceea ce inseamna ca poti lipi folia pe frigider, usa de intrare sau de un fiset metalic. Pe folia magnetica whiteboard poti scrie in voie cu markere speciale whiteboard (nepermanente). Practic, poti transforma orice suprafata metalica intr-o tabla whiteboard, iar cand termini cu ea pur si simplu o desprinzi si o atasezi in alta parte sau o stergi.
  • Folie magnetica autoadeziva: utilizata pe scara larga in cadouri de promovare (renumitii magneti de frigider, pentru poze magnetice etc), pentru aplicatii temporare de interior si exterior, care necesita modificari zilnice. Poti realiza anunturi de birou pe care doar sa le lipesti pe folia magnetica sau poti afisa un adevarat album foto magnetic pe frigider lipind pozele direct pe folia magnetica autoadeziva.
  • Folie magnetica standard: sunt produsul perfect pentru colantarea masinii tale cu reclame pe care le poti prinde si da jos oricand doresti. Pentru masina stationata este suficienta o grosime de folie magnetica de 0,4 mm. Insa daca vrei sa te si deplasezi cu masina avem o folie magnetica mai groasa, de 0,6, 0,75 sau chiar 0,9 mm. Aceasta folie magnetica este utila si pentru etichetare. Profesorilor in schimb, le place sa o foloseasca pentru a crea instrumente educationale originale. Poti folosi folia magnetica clasica si pentru afisari pe termen scurt. Spre exemplu, in sali de conferinte, expozitii, sali de curs sau pentru organizarea depozitului, atelierului. Singurul lucru de care vei avea nevoie este o suprafata metalica neteda, precum otelul, fierul zincat sau o tabla feromagnetica.

Folii feromagnetice

Folia feromagnetica are in compozitia lor exact aceleasi materiale ca si folia magnetica. O diferentiaza faptul ca aceste materiale nu sunt magnetizate dar compozitia chimica este apropiata cu cea a foliei magnetice. Functioneaza ca o suprafata metalica flexibila si aderenta pentru folia magnetica sau accesorii magnetice. Sunt ideale pentru aplicatii interesante la scoala, acasa, birou sau tip afisaj (reclame, meniuri, afisaj in sali de conferinte si expozitii, materiale de planificare si organizare).

Tipuri de folii feromagnetice

  • Folie feromagnetica autoadeziva: prezinta o fata feroasa si o fata autoadeziva. Acest lucru inseamna ca poti lipi folia pe orice suprafata plana doresti si mai apoi poti atasa magneti in voie.
  • Folie feromagnetica autoadeziva whiteboard: prezinta dubla utilizare. Poti atat sa atasezi magneti flexibili pe ele, cat si sa iscalesti, schitezi si desenezi fara griji datorita stratului whiteboard. Ca de obicei, singura regula este sa folosesti markere speciale whiteboard, ca sa te asiguri ca poti sterge totul si porni de la capat.
  • Folie feromagnetica standard.
Folie magnetica si folie feromagnetica: standard, cu adeziv, whiteboard.
Folie magnetica si folie feromagnetica: standard, cu adeziv, whiteboard.

Benzi magnetice

Benzile magnetice sunt si ele magneti flexibili, din cauciuc isotropic sau anisotropic, care pastreaza forta magnetilor in paralel cu flexibilitatea si aderenta oferite de cauciuc. Benzile magnetice pot avea, bineinteles, aceleasi utilizari ca si foliile magnetice despre care am povestit mai sus. Diferenta o face dimensiunea lor. Banda magnetica este livrata la latimi mult mai reduse, mai exact latimi cuprinse in general intre 10 si 50 mm. Marele avantaj este ca este pretaiata la latimi mai mici si poate fi ajustata foarte usor. O poti folosi de asemenea in magnetii tai de frigider sau poti eticheta o etajera metalica pentru a avea totul organizat si la locul lui.

Tipuri de benzi magnetice

  • Benda magnetica autoadeziva: partea adeziva a benzilor iti ofera libertatea de a atasa propria ta eticheta cu denumiri sau clasificari, pe culori. Mai apoi poti atasa folia pe o suparafata metalica si gata, ai finalizat proiectul!
  • Benda magnetica colorata: partea nemagnetica a benzii este laminata cu PVC colorat pe care se poate scrie usor cu creionul, pixul sau marker rezistent la apa. Se poate sterge cu alcool, benzina sau radiera. Atentie, urmele de scriere pot ramane, mai ales in cazul creionului si al pixului. Pot fi folosite pentru etichetare, afisare, decupaje, arta si mestesuguri, evidentiere.
Banda magnetica: zeci de optiuni colorate sau cu adeziv, grosimi variate
Banda magnetica: zeci de optiuni colorate sau cu adeziv, grosimi variate

Iata ce de modalitati noi de a folosi magnetii am prezentat. Si am vorbit numai despre folii si benzi magnetice. ­čÖé Magnetii au nenumarate aplicatii si utilizari in viata noastra de zi cu zi asa ca te asteptam sa le descoperi si tu pe siteul nostru hobber.ro.

Cum te mai putem ajuta?

Proiectele sunt gata sa inceapa! Magazinul nostru hobber.ro este la doar un click distanta.  Aici gasesti magneti de diferite tipuri, produse magnetice cat si accesorii care sa te ajute in utilizarea magnetilor.

Oricare ar fi proiectul tau, la locul de munca sau acasa, noi te putem ajuta si cu siguranta vom gasi solutia potrivita pentru tine! ­čÖé

Si bineinteles, sa nu uitam de partenerii nostri de la MagneticPromo.ro, care vin cu produse personalizateproduse magnetice pe comanda si fel de fel de obiecte de marketing si promovare.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cerere oferta / Publicare in SEAP