Hobber la RMN

Scanner RMNAm avut “ocazia” sa vizitez zilele trecute o clinica medicala care gazduieste unul dintre cele mai mari echipamente de RMN (rezonanta magnetica nucleara) din Romania, un magnet de “numai” 1,5 Tesla. Problema? O durere mai veche la un genunchi care, pe care, pentru a nu deveni o problema mare gen ruptura de menisc, am fost nevoit sa o investighez mai in detaliu.

Acum, trecand peste situatia amuzanta in care un mare distribuitor de magneti are el insusi nevoie de investigatii cu un magnet extrem de puternic, am avut parte de o experienta magnetica si am putut sa mai validez niste aspecte:
1. Investigatia prin RMN este usor de efectuat, nu sunt necesare pregatiri suplimentare.
2. In functie de zona investigata, poate fi necesara o substanta de contrast care se administreaza pe loc. In general aceasta este necesara pentru organe/tesuturi moi.
3. Investigatia prin RMN nu este periculoasa, spre deosebire de CT sau radiologia unde se recomanda cat mai putine investigatii. Este doar foarte zgomotoasa. Pentru zgomot sunt oferite niste casti.
4. Pentru realizarea unor imagini bune trebuie sa stai nemiscat.
5.Toata investigatia, cu tot cu pregatire, dureaza aprox. 30 min. Suficient ca, dupa ce te-ai obisnuit cu situatia si zgomotul… sa tragi un pui de somn, asa cum am facut eu. ­čśë

In urma interpretarii analizei am aflat ca nu am o problema majora la genunchi. Deci pot sa mai alerg, ceea ce m-a bucurat enorm.

Mai multe informatii despre RMN gasiti aici.

Multa sanatate!

Hobber

Sursa foto

Las─â un r─âspuns