Pot sa tai sau sa gauresc un magnet?

Nu este recomandata gaurirea sau taierea magnetilor neodim. In primul rand, materialul din care sunt facuti magnetii neodim este casant si fragil. In al doilea rand, gaurirea magnetilor produce praf magnetic care ramane atasat in zona gaurii sau pe alte parti ale magnetului, crescand frecarea. In al treilea rand, caldura cauzata de gaurirea magnetului poate demagnetiza materialul magnetic, in general daca depaseste temperatura de 80 de grade Celsius.
Specialistii pot gauri magnetii cu instrumente specializate cu varf de diamant si lichid de racire aplicat constant. Daca se incearca gaurirea magnetului, aschiile provenite din gaurire se vor lipi imediat de magnet iar acesta va arata ca un arici. De aceea recomandarea hobber.ro este ca gaurirea sau taierea magnetilor sa se faca  in mod normal inainte de magnetizarea materialului.

Pot sa tai sau sa gauresc un magnet?

Pot sa tai sau sa gauresc un magnet?

De retinut ca magnetii care si-au pierdut o parte din acoperire din cauza operatiunii de gaurire sau taiere nu vor mai fi rezistenti la coroziune, daca nu se face din nou o acoperire a magnetilor cu un strat protector.

Pot sa tai sau sa gauresc un magnet?

Pot sa tai sau sa gauresc un magnet?

Deci, pot sa tai sau sa gauresc un magnet neodim? Da, insa cel mai ieftin si durabil ar fi sa cumparati direct un magnet neodim potrivit specificatiilor din proiect de la www.hobber.ro – magazinul on-line de magneti .

You may also like...

Lasă un răspuns