Povestea Baronului Rosu… sau Multumesc!

In mijlocul sarbatorilor de iarna m-am gandit sa va scriu o poveste, dragii mei cititori, parteneri de afaceri si angajati.

Probabil multi dintre voi au auzit in documentarele istorice despre faimosul Baron Rosu, un pilot german, pe nume Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen. Acestui pilot neamt i se crediteaza 80 de victorii in bataliile aeriene din Primul Razboi Mondial, un numar fenomenal pentru acele timpuri. Daca ne gandim ca la acea vreme multi piloti erau raniti sau mureau de la prima batalie aeriana din nepricepere sau necoordonare, victoriile in sir i-au adus faima Baronului Rosu. Probabil toata lumea din acea vreme il vedea ca pe un supraom, un fel de X-Men din filmele SF de astazi. Si asta, cand ne gandim ca unui pilot i se puteau intampla multe lucruri in vreme de razboi, precum sa fie lovit de inamic, sa ramana fara combustibil, sa se rataceasca in teritoriu inamic.

Putini oameni stiu insa ca Baronul Rosu a fost un om normal, dotat cu putin mai multa initiativa, hotarare si abilitati decat majoritatea pilotilor, dar si cu o doza de noroc. A avut insa parte de un alt lucru din plin, inca de la primele victorii repurtate cand a folosit abilitatile sale doar putin mai bune decat ale celorlalti. Sper ca v-am facut curiosi si va intrebati deja care este ingredientul cheie care a dus de la primele victorii la sirul de 80 de victorii. Ingredientul cheie al Baronului Rosu a fost sustinerea celorlalti. Fie acestia cei mai buni mecanici, cei mai buni instructori, cele mai noi imbunatatiri in tehnologia de la acea vreme… cea mai importanta a fost sustinerea celorlalti piloti in lupta. Cum se realiza acest lucru? Pe langa aura de faima pe care si-o asumase deja Baronul Rosu dupa primele batalii, comandantii armatei intelesesera beneficiul de imagine pe care il aducea existenta pilotului german, asa ca ii instruisera pe ceilalti piloti sa il protejeze cu orice pret in lupta. Oricum, si printre ceilalti piloti era o onoare sa lupte alaturi de Baron. Ca urmare, Baronul Rosu avea in orice moment initiativa de a conduce atacul, stiind ca se bazeaza pe zeci de piloti care ii protejau spatele, lateralele si luau in tinta orice pilot inamic care se apropia, chiar cu pretul vietii lor. Iar acesti zeci de piloti necunoscuti care s-au sacrificat au fost cei care au asigurat de fapt faima Baronului Rosu.

Multe victorii sunt realizate prin munca de echipa
Multe victorii sunt realizate prin munca de echipa

Relatand aceasta istorisire, am vrut sa fac legatura cu zona de afaceri. Statisticile arata ca multe afaceri mici nu trec de primii trei ani de viata. Dezvoltarea hobber.ro, care a trecut in al patrulea an, nu ar fi fost posibila fara ajutorul vostru, dragi suporteri. Ne-ati ajutat incredibil de mult din ipostaza de angajati, care au raspuns prompt si cu solutii la solicitari normale sau mai putin obisnuite pentru aplicatiile cu magneti, de prieteni, care ne-ati dat idei, ati fost testeri, ne-ati finantat ideile si ne-ati promovat, de clienti, care ne-ati cumparat magnetii si ne-ati facut cunoscuti pe mai departe, de furnizori de magneti si servicii sau de parteneri in activitati caritabile, inovative sau in concursuri care ne-au adus vizibilitate.

Tuturor va multumesc si va doresc

Sarbatori fericite cu armonie, sanatate si prosperitate alaturi de cei dragi!

PS La hobber.ro speram sa atragem ideile tale (imposibile, inedite, ciudate, magnetice) si in 2017!

Lasă un răspuns

Cerere oferta / Publicare in SEAP