Povestea vanzatorului de seminte

Vanzatorul de seminte
Vanzatorul de seminte

Era odata un vanzator de seminte, nici tanar, nici batran. Si, spre deosebire de alti vanzatori de seminte, el era foarte atent la semintele pe care le vindea. Avea grija de ele si le pastra in cutiute speciale, etichetate in functie de… problema pe care o rezolva samanta respectiva.

Pentru ca, sa nu uitam sa mentionam, semintele acestea erau speciale, fiind fermecate si putand indeplini oamenilor anumite dorinte, si anume numai dorintele bune. Pentru indeplinirea dorintelor trebuia insa si ca cel care cumpara semintele sa fie bine intentionat si sa isi doreasca din tot sufletul sa i se indeplineasca dorinta.

Aceasta planta minunata a crescut intre timp, indeplineste dorinte si astazi… si poate fi gasita pe www.hobber.ro – cel mai frumos magazin de magneti neodim, ferita, foi si benzi magnetice, si alte produse magice magnetice din Romania. Aici se îndeplinesc toate dorintele magnetice, chiar daca pentru cele mai fistichii trebuie asteptat cateva zile in plus.

Pentru ca avea succes, vanzatorului de seminte i se dusese vestea si veneau la el oameni din toate partile ca sa cumpere. Si vanzatorul era bucuros sa ii ajute pe toti, dupa priceperea lui. Sa ii faca sa isi indeplineasca un vis (sa se mute intr-o casa noua, sa faca alegeri dificile, sa isi faca o afacere) si sa redevina bucurosi. Insa acest vanzator de seminte nu a incercat niciodata sa planteze si pentru el o samanta, sa vada ce iese din ea si sa isi indeplineasca dorinta. Asa ca, intr-o zi foarte aglomerata, pe cand tocmai termina de numarat semintele ramase, vanzatorul de seminte tocmai a vazut intr-o crapatura (avea ochiul format dupa atatia ani) ceva ce semana cu o samanta. Surpriza… era chiar o samanta, mica, pipernicita si vai de ea… nu ar fi fost niciodata vanduta in magazinul sau.

Sa o vanda nu putea pentru ca nu stia ce soi este si ce dorinte va indeplini. Sa o arunce nu il lasa inima, doar era un vanzator de seminte adevarat care pretuia fiecare samanta prin miracolul gazduit in ea. Asa ca pusese samanta pe o farfurioara si se tot uita la ea, gandindu-se ce putea face. Se simtea atras de ea ca de un magnet si tot ii statea in minte gandul la ea.

Dupa o noapte si o zi, obosit de atatea ganduri, ii veni ideea salvatoare: el va planta samanta aceasta si va vedea ce va iesi! El, vanzatorul de seminte, nu plantase niciodata ceva si va schimba aceasta situatie!

Asa ca, bucuros ca gasise o solutie, se apuca sa caute cele trebuincioase: un ghiveci minunat colorat, pamant afanat din cel mai bun, putin nisip si niste pietre pe fundul vasului pentru drenaj.

Avand toate lucrurile necesare langa el, cu bucurie in suflet ca un copil, incepu sa aseze intai pietrele in vas, apoi pamantul si nisipul si, la urma, intr-un locas special facut in pamant, nici prea adanc nici prea la suprafata, puse samanta cea mica si pipernicita. O inveli usor cu pamant si apoi turna apa dintr-un ulcior cu toate culorile curcubeului deasupra ghiveciului, ca o ploaie usoara de primavara.

Obosit dupa atata gandire si munca, si totusi fericit, se duse sa se culce. Vanzatorul de seminte avu un vis fantastic, cu fiinte minunate care se bucurau sa il vada si sa ii arate lumi noi si neumblate, unde traiau in pace si armonie plante, animale si oameni buni. Se trezi cu sentimentul placut ca avea sa se intample ceva frumos in noua zi, desi nu isi mai amintea prea bine zilele trecute.

Mare i-a fost uimirea sa vada, atunci cand s-a ridicat din pat, ce a rasarit in ghiveciul in care plantase samanta cea mica si pipernicita. In acel ghiveci, sub razele blande ale soarelui, iesise o planta minunata care se bucura ca s-a trezit la viata dupa atata vreme. Si pentru ca trecuse atat de mult timp… crestea si se facea tot mai frumoasa si mai colorata vazand cu ochii. Era o planta care indeplinea dorinte bune pentru cei care aveau inima curata, si intr-un timp mult mai scurt decat semintele magice ale vânzătorului.

Aceasta planta minunata a crescut intre timp, indeplineste dorinte si astazi… si poate fi gasita pe www.hobber.ro – cel mai frumos magazin de magneti neodim, ferita, foi si benzi magnetice, si alte produse magice magnetice din Romania. Aici se îndeplinesc toate dorintele magnetice, chiar daca pentru cele mai fistichii trebuie asteptat cateva zile in plus.

PS Astazi a fost indeplinita dorinta 1000 pe www.hobber.ro, iar pe cer s-a mai aprins o stea.

Lasă un răspuns

Cerere oferta / Publicare in SEAP