Proiect cu magneti: Cea mai simpla busola magnetica!

In acest articol vom afla cum poti crea cea mai simpla busola cu ajutorul unui magnet neodim.

Ce este o busola?

Busola este un instrument care indica directia. Aceasta este unul dintre cele mai importante instrumente folosite pentru navigare, atat pe uscat cat si in aer sau pe apa. Cel mai popular tip de busola, utilizat pe scara larga, este busola magnetica. Aceasta foloseste un ac magnetizat suspendat pentru a se putea misca liber, astfel aliniindu-se automat dupa campul magnetic al Pamantului. Primele busole au fost cel mai probabil compuse dintr-un ac magnetizat asezat pe o bucata de lemn, de pluta sau pe o frunza care pluteste pe apa dintr-un vas.

Putem confectiona cu doar 2 materiale o busola magnetica artizanala simpla?

Acestea fiind spuse, poti crea si tu cea mai simpla busola magnetica foarte usor. Vei avea nevoie de ajutorul urmatoarelor obiecte:

Magnet neodim foarte puternic pentru dimensiunile sale de tip disc cu dimensiunile ⌀20x5 mm
Magnet neodim de tip disc ⌀20×5 mm sau alt tip de magnet
Marker cu magnet care se poate prinde pe orice suprafata metalica.
Marker cu magnet pentru tabla magnetica whiteboard

Cum confectionam o busola magnetica artizanala?

Asezi magnetul pe o suprafata plata cu Polul Sud orientat in sus, iar apoi desenezi un punct sau un semn pe aceasta latura. Latura care are punctul sau semnul desenat pe aceasta va indica polul magnetic (polii magnetici sunt situati invers fata de polii geografici).

Dupa ce ai marcat magnetul il poti aseza pe muchia sa. Fiind foarte puternic magnetizat, magnetul se va orienta automat dupa campul magnetic al Pamantului. Indiferent de cate ori il vei roti sau in ce directie il vei indrepta, atat timp cat acesta inca se afla pe muchia sa si va avea o frecare redusa, orientarea va fi usoara.

Felicitari!!! Astfel ai reusit sa creezi cea mai simpla busola care este si functionala. Atentie, datorita frecarilor, aceasta busola magnetica nu va fi , insa foarte precisa.

Magnetul neodim marcat cu un punct rosu pentru a indica polul
Magnet neodim disc marcat

Ce alte tipuri de magneti poti folosi pentru a crea cea mai simpla busola?

In afara de magnetii de tip disc, pentru a crea o busola poti folosi si alte tipuri de magneti, cum ar fi:

Cea mai simpla busola creata cu ajutorul uni magnet de tip cilindru
Magnet de tip cilindru inserat intr-on dop de pluta
Cea mai simpla busola formata din magneti neodim de tip cub asezati pe un dop de plastic.
Mai multi magneti neodim cub asezati pe un dop de plastic

Cum te putem ajuta?

Proiectele tale sunt gata sa inceapa! Magazinul nostru hobber.ro este la doar un click distanta.  Aici gasesti magneti de diferite tipuri, produse magnetice, cat si accesorii care sa te ajute in utilizarea magnetilor.

Oricare ar fi proiectul tau, fie ca este la locul de munca sau acasa. Noi te putem ajuta si cu siguranta vom gasi solutia atractiva pentru tine! 

Si bineinteles, sa nu uitam de partenerii nostri de la MagneticPromo.ro, care vin cu produse personalizateproduse magnetice pe comanda si o multitudine de obiecte de marketing si promovare. Acestia lucreaza cu echipamente performante, printre care si gravatorul laser Thunder Laser Nova 51.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cerere oferta / Publicare in SEAP