Atelierul despre magneti cu magneti – Saptamana Scoala Altfel

In anumite scoli incepe in curand Saptamana Scoala Altfel, prilej pentru copii sa descopere si sa experimenteze lucruri noi, care le pot modela cariera. Iar pentru parinti si educatori Saptamana Scoala Altfel reprezinta un prilej de alegere a unor ateliere cat mai interesante in care copii sa interactioneze cu lucruri si persoane extraordinare.  Atelierul despre magneti cu mangeti de la hobber.ro se incadreaza perfect in programul Saptamana Scoala Altfel!

Levitatia electromagnetica - chiar este posibila?
Levitatia electromagnetica – chiar este posibila?

Atat adultii cat si copii sunt fascinati de lumea magnetilor, cu experimente care pot fi usor categorisite la capitolul magie daca nu sunt explicate stiintific. O alegere extrem de interesanta pentru copii poate fi Atelierul despre magneti cu magneti organizat de hobber.ro pentru Saptamana Scoala Altfel!

Va propunem un mix extrem de interesant pentru copii vostri intre demonstratii wow cu magneti, suplimentate de explicatiile din fizica ale proprietatilor magnetilor. Deoarece derulam astfel de activitati de peste trei ani am invatat sa ne adaptam experimentele la diverse grupe de copii, de la gradinita pana la scoala generala, incat la fiecare grupa de varsta sa le putem arata experimente noi si inovatoare cu magneti care sa le aduca un plus de cunostiinte. Noi, ca importatori de magneti cu peste 1000 de produse magnetice in stoc avem cele mai interesante experimente cu magneti. Atelierul despre magneti se desfasoara interactiv, combinand informatii teoretice cu demonstratii practice care se realizeaza intai in fata copiilor, urmand ca apoi sa se treaca pe la fiecare copil si sa poata testa singur efectele magnetilor (atractie, respingere, levitatie, ferofluid, pilitura de fier, camp magnetic etc). Intreg Atelierul despre magneti cu magneti pentru Saptamana Scoala Altfel este structurat intr-un mod instructiv si amuzant.

Magnet sau electormagnet?
Magnet sau electormagnet? Ce folosim in functie de ce materiale avem la dispozitiei.

Ce vor invata copii la Atelierul despre magneti cu magneti? Va prezentam mai jos un program orientativ, din care putem adapta o prezentare uimitoare pentru copilul tau in functie de varsta lui:

  • Scurta istorie a magnetilor: de la Pastorul Magnes la Oersted si Maxwell si trenul pe perna magnetica
  • Proprietatile magnetilor: ce materiale sunt atrase de magneti, atractie si respingere inte magneti, campul magnetic (vizualizare cu pilitura de fier si ferrofluid), levitatie, inductie magnetica (legea lui Lenz), efectul curentului electric asupra unui ac magnetic (legea lui Oersted)
  • Care este cel mai mare magnet si cum functioneaza de fapt magnetul?
  • Aplicatii ale magnetilor in viata de zi cu zi, acasa, la scoala, in birou si in industrie
    Camp magnetic la un magnet tip potcoava vs magnet tip bara
    Camp magnetic la un magnet tip potcoava vs magnet tip bara
    Pilitura de fier la lucru pentru ilustrarea campului magnetic
    Pilitura de fier la lucru pentru ilustrarea campului magnetic
  • Jocuri cu magneti (optional):
    • Pescuit de popice cu magneti (30 min)
    • Constructii cu buckybars: cel mai mare si cel mai tehnic obiect realizat pe echipe – tema la libera alegere (30 min)
    • Ce atrage si ce nu atrage magnetul? (30 min)
    • Cine este cel mai „atractiv”? Hearts of Attraction (inimioare magnetice din hematita)
    • Cum construim cel mai simplu motor? (30 min)
    • Sa construim poduri interesante din magneti (30 min)
    • Cum imi construiesc propriul magnet de frigider? (30 min)
    • Arbore magnetic cu familia mea (30 min)
    • Ce este si cum construim un electromagnet? (30 min)

Cu atatea lucruri intersante de invatat si experimentat despre magneti, de ce nu ar fi si Atelierul despre magneti cu magneti propus de hobber.ro programat intr-una dintre zilele din Saptamana Scola Altfel?

Mai jos puteti gasi o prezentare mai detaliata pentru Atelierul despre magneti cu magneti, un atelier foarte atractiv ;-))

[gview file=”https://www.hobber.ro/blog/wp-content/uploads/2017/10/Atelier-cu-magneti-Saptamana-Scoala-Altfel-v21.pdf”]

Lasă un răspuns

Cerere oferta / Publicare in SEAP