Ce tip de magnet este mai puternic?!

Ce tip de magnet este mai puternic?! Presupun ca asta e intrebarea pe care si-o adreseaza majoritatea oamenilor atunci cand vor sa aleaga un magnet sau o aplicatie cu magneti…

Toti magnetii se resping atunci cand acestia se confrunta cu aceiasi poli (Nord-Nord, Sud-Sud), insa se atrag unul pe celalalt atunci cand se confrunta cu poli opusi (Nord-Sud). Dar nu toti magnetii sunt exact la fel. Unii magneti sunt mai puternici magnetic decat ceilalti.

Materiale din care sunt facuti magnetii:

Procedura experimentala:

  1. Tine primul magnet in fata unei bucati de metal, cum ar fi un cui. Incearca sa indepartezi cuiul de magnet, astfel incat sa determini nivelul de dificultate.
  2. Repeta procedura pentru toti magnetii si compara-i. Stabileste de care dintre ei a fost cel mai greu de tras cuiul.
  3. Noteaza rezultatele experimentelor cu magneti.
ce-tip-de-magnet-este-mai-puternic

Ce tip de magnet este mai puternic?!

 

Acest tip de experiment il poti prezenta si la scoala, fiind usor de demonstrat si cu cheltuieli cat mai mici. In plus, probabil veti face o descoperire legata de magneti: ca forta de atractie conteaza atat tipul de material cat si dimensiunea si forma magnetului.

Deci, ce tip de magnet este mai puternic?! Neodim, Ferita, Samariu-Cobalt sau Alnico?! Experimenteaza cu magneti si scrie-ne, suntem curiosi sa aflam concluzia ta.

You may also like...

Lasă un răspuns