Cine se trezeste dimineata…

… departe ajunge. Asa se intampla si in realitate.

Am plecat din afara Bucurestiului pentru a ajunge in zona Baneasa si am parcurs un drum de vreo 30 km intr-un timp relativ scurt, sub 30 de minute (cu tot cu semafoare). Circulatie incredibil de fluida, semafoare pe verde, parca toate s-au adunat ca sa faciliteze deplasarea. La fel in locul unde trebuia sa ajungem… o coada mica, lucrurile au mers repede. Cu atatea avantaje nu pot sa nu ma intreb de ce anumite persoane prefera sa doarma mai mult si atunci cand pleaca impreuna cu toata lumea este evident ca traficul este foarte aglomerat si se deplaseaza greu. Este ca si cum nu ne-ar pasa de timpul nostru risipindu-l cu generozitate. Dupa risipa insa apar remuscarile, regretele ca nu am avut timp sa facem anumite lucruri, sa alocam timp si pentru noi, pentru pasiunile noastre.

Ce este de facut atunci? Sunt diverse solutii, din care fiecare poate sa aleaga ce este mai potrivit:

1. Trezitul devreme ajuta la alocarea timpului in mod optim pentru organizarea zilei respective. Chiar si 10 minute mai devreme pot avea un mare impact pentru ziua respectiva. Si asta o spun de experienta, eu care inainte ma trezeam la ora 8+ iar acum la ora 5.

2. Efectuarea unor activitati in contratimp cu majoritatea oamenilor. De exemplu, evitarea deplasarilor in perioadele foarte aglomerate. Cu cateva incercari mai devreme sau mai tarziu de ora de varf se poate gasi un moment optim pentru deplasare. Se poate apoi discuta despre un program flexibil la locul de munca.

Ca un alt exemplu, in perioada sarbatorilor de iarna se pot face cumparaturile foarte devreme sau foarte tarziu. Am fost zilele trecute la Cora si la ora 8 dimineata eram printre singurele persoane din magazin. Deci fara inghesuiala, fara cozi la casa si alte probleme.

3. Combinarea de activitati. Putem sa rezolvam mai multe lucruri la un singur drum, daca le planificam din timp.

Oricat de interesant ar fi acest articol, ramane doar un articol citit candva daca nu pui in aplicare macar o idee. Nu astepta sa aplici de maine, incepe chiar acum!

Cele bune,
Hobber

Sursa foto

Lasă un răspuns