Cum lupii schimba raurile

Ei au eliberat 14 lupi într-un parc. Dar nimeni nu a fost pregătit pentru aceasta. Ce se întâmplă în continuare este un miracol și dovedește că trebuie să ne ocupăm de planeta noastră uimitoare.

Este uimitor cu Pamantul isi creaza, in mii de ani, propriul echilibru si mecanism de protectie. Se pare ca, pana in prezent, interventia omului a avut un impact mult mai puternic decat ne-am imaginat. Si totul s-a desfasurat cu schimbari mici, aparent inofensive. Vom afla in continuare ce se intampla cand omul isi da seama de anumite erori si incepe sa le indrepte, pas cu pas. Astfel, o alta schimbare minora a ajuns ca in timp sa aiba schimbari majore, schimband chiar cursul raurilor. Va invitam in continuare sa cititi Cum lupii schimba raurile.


În 1995, serviciul american de pește și sălbăticie, împreună cu biologi canadieni, au capturat 14 lupi în Canada și i-au plasat în Parcul Național Yellowstone, unde au dispărut din 1926. În următorii ani, numărul lupilor a crescut, dar aceasta a fost cea mai mică dintre schimbările care au avut loc în Yellowstone.

Efectele au fost mai uluitoare decât ar fi putut aștepta cineva. Întregul ecosistem al parcului național s-a transformat și a mers atât de departe încât chiar râurile s-au schimbat. Cum s-ar fi putut întâmpla asta? Urmăriți clipul și minunaţi-vă de modul extraordinar în care funcționează natura.

Sursa: https://weloveanimals.me/released-14-wolves-park-no-one-prepared-unbelievable-nature11/

 

Lasă un răspuns