Cum pot face magnetii sportul mai sigur!!!

Noile cercetari arata ca se poate reduce riscul de comotie in fotbalul american prin adaugarea de magneti la castile de fotbal. Cand doi jucatori se ciocnesc, magnetii din castile lor se resping astfel reducandu-se forta de coliziune.

magneti casca fotbal

Majoritatea companiilor incearca sa disperseze energia impactului dupa acesta s-a produs. Magnetii ar trebui sa puna “frana” impactului inainte sa se intample.

Ideea nu a fost inca testata la castile jucatorilor adevarati fiind testate acum doar manechinele, dar cercetarile arata ca abilitatea magnetilor de a se repinge arata promitatoare.

Pe teren, un jucator alearga in jur la 32 de kilometri pe ora si pot experimenta pana la 150 g forta asupra impactului. Comotiile de regula apar la impacte mai mari de 100 g forta. In fiecare an sunt peste 100 000 de astfel de incidente, la toate nivelele de joc, in randul celor aproximativ 1,2 milioane de persoane care joaca fotbal in Statele Unite.

La o inaltime de 100 cm, daca dai drumu la o casca normala si loveste un obiect creeaza o forta de 120 g, dar cu magneti forta scade sub 100 g. Magneti ar urma sa completeze caracteristicile de siguranta.

Desi magnetii atrag obiecte metalice, Liga Nationala de Fotbal interzice sportivilor sa poarte bijuterii in timpul jocurilor.

Daca trec testele, ar trebui teoretic sa se reduca riscurile de coliziune cu pana la 80 % fara a schimba intensitatea jocului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cerere oferta / Publicare in SEAP