Despre prieteni

402656_279220472139686_203353969726337_745022_910472748_n_large

Cred ca fiecare om trebuie sa aiba cel putin doi sau trei prieteni buni cu care sa poata discuta despre probleme, ganduri, proiecte. Practic sa isi poata descarca sufletul si sa gaseasca un sfat pentru mai departe, ceva care sa il scoata din impas, sa ii dea incredere intr-o directie.
Poate semana, in unele privinte, cu mersul la preot… te duci cu problemele tale si dupa spovedanie te simti eliberat, mai senin si cu un scop clar.
Foarte important insa este procesul prin care iti faci si apoi pastrezi un prieten. Pare miraculos, unii au prieteni din copilarie cu care au trecut printr-o gramada de experiente de viata, altii au prieteni recenti pe care insa li se pare ca ii cunoac de o viata. Cu toate acestea, am intalnit si oameni care au sute de prieteni gen facebook, insa a tine legatura doar virtual, doar de dragul de a fi popular nu este o solutie pe termen lung ci mai degraba o deconcentrare, o risipa de timp. Cati dintre acesti prieteni pot fi sunati la orice ora si sar in ajutor cand trebuie?
Si mai este important ce fel de oameni sunt prietenii apropiati. Vorba aceea: spune-mi ce prieteni ai ca sa stiu cine esti. Daca te inconjori de persoane pozitive, care iti dau sfaturi constructive, te incurajeaza si te sprijina in proiecte ai mai multe sanse sa reusesti decat cu niste prieteni care te descurajeaza, te indeamna la lipsa de actiune. Practic cu „ajutorul” prietenilor poti ajunge pe culmile succesului, traind o viata implinita, sau poti avea o viata monotona, terna.
Tu ce fel de prieteni ai?

Cu prietenie,
Hobber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cerere oferta / Publicare in SEAP