Influenta magnetilor asupra monitoarelor

crt-monitor-vs-lcd-led-monitor

A alege monitorul perfect este una dintre cele mai important decizii pe care trebuie sa le iei atunci cand iti cumperi componente pentru un calculator.

Monitorul este componenta care iti afecteaza direct sanatatea, modul in care lucrezi, in care inveti sau felul in care te distrezi. In plus, monitoarele nu devin depasite atat de repede ca celelalte componente ale unui calculator. Poti cumpara un alt PC in cativa ani, dar pastrezi un monitor bun pentru mai mult timp, chiar pentru doua-trei generatii de PC-uri. Asadar, un monitor e o investitie pe termen lung ce poate da bune rezultate. Dar daca vrem sa fie o investitie pe termen lung trebuie sa stim cat de rezistente sunt, ce influenta au asupra ochilor, iar daca iti place muzica si ai boxe mari langa monitor, trebuie sa stii daca magnetii din boxe iti pot influenta monitorul.

Din experienta noastra, nu este indicat ca boxele sa fie la o distanta mica fata de monitoarele CRT pentru ca se creaza procesul de magnetizare si apar dungi. Monitoarele de tip LCD nu sunt influentate de campul magneti.

Deci daca ai monitor CRT si iti apar cateva dungi, noi ti-am prezentat o posibila cauza :).

Lasă un răspuns

Cerere oferta / Publicare in SEAP