Zilele trecute am avut marea placere de a discuta cu un elev de gimnaziu despre materiile lui preferate si de ceea ce s-a mai intampla prin scoli. Am ramas placut surprinsa cand mi-a spus ca ii place fizica, ca isi doreste sa aprofundeze aceasta materie si ca se gandeste sa devina un student de Politehnica. Discutia pe care am avut-o mi-a incalzit inima si am reusit sa citesc in ochii lui iubire pentru educatie, dar si o mica dezamagire care se datora faptului ca invata doar lucruri teoretice, iar nimic practic. Elevul iubea o materie si isi dorea sa participe si la ore practice.
Orice scoala sau liceu poate oferi elevilor sai lucru practic cu ajutorul magnetilor, este o metoda eficienta si ieftina de a invata mai usor si de a intelege lectiile.
Cateva produsele pe care le oferim pentru sprijin educational sunt:
- Magnetul AINiCo potcoava este des intalnit in experimentele scolare, este rezistent la temperaturi de pana la 45 grade Celsius si este de 4 tipuri (mic, mediu, mare si conica). Acesta nu este magnetizat pe toata lungimea lui, motivele pentru care se intampla acest lucru sunt tehnice. Pentru a observa campul magnetic al acestuia, puteti folosi pilitura de fier.
- Magnetul AINiCo bara dreptunghiulara este fabricat din cobalt, nichel, aluminiu si fier si se foloseste pentru a demonstra campul magnetic al altui magnet.
- Ferofluidul se polarizeaza in prezenta campului magnetic si contine particule feromagnetice cu o dimensiune de 10 nanometri. Acesta este motivul pentru care lichidul reactioneaza la campurile magnetice si se comporta spectaculos in interiorul acestuia, orientandu-se dupa liniile campului.
- Detectorul de flux magnetic face vizibil campul magnetic si este format din particule de nichel intr-o forma gelatinoasa. De asemenea, este important de stiut ca in cazul in care campul magnetic este perpendicular pe foaie, detectorul se inchide la culoare, iar daca campul este paralel cu foaia se va deschide la culoare.
- Pilitura de fier este una dintre cele mai simple metode de a face vizibile campurile magnetice . Pentru a face un experiment cu aceasta, aveam nevoie de doi magneti si de o hartie A4. Se imprastie pilitura pe hartie, apropiem un magnet de foaie dinspre partea dreapta, iar celalalt din partea stanga. Daca magnetii se resping in apropierea piliturii de fier, acesta va forma linii in forma de stea, in caz contrar va forma linii ce unesc cei doi magneti.