Magnetii in medicina: Tratarea glaucomului cu magneti!

Va prezentam in continuare o noua tehnologie care permite tratarea glaucomului intr-un mod revolutionar cu ajutorul unor magneti.

Ce este glaucomul?

Glaucomul este un cumul de boli oculare care afecteaza circa 3 milioane de oameni in Statele Unite si 64 de milioane de oameni in intreaga lume. De asemenea, este principala cauza a orbirii ireversibile in lume.

Schema care explica care sunt cauzele glaucomului
Schema explicativa a cauzelor glaucomului

Glaucomul nu este o boala noua. In timp insa, s-au dezvoltat diverse modalitati de tratare. Implanturile oculare reprezinta una dintre metodele de tratare a glaucomului. Acestea presupun eliminarea unei anumite substante din ochi pentru a diminua presiunea oculara care poate cauza probleme precum dureri de cap si pierderi de vedere.

Cat de eficiente sunt implanturile pe termen lung?

Implanturile oculare in cazurile de glaucom nu sunt insa o solutie permanenta. Studiile medicale au dezvaluit ca aceste implanturi tind sa nu mai functioneze in decurs de 5 ani, iar asta din cauza blocajului care apare in timp. Dupa acest interval de timp reapare pericolul orbirii sau necesitatea unei alte interventii medicale.

Care a fost solutia? Magnetii!

Cercetatorii de la Universitatea Purdue, SUA, considera ca ar putea avea solutia. Este vorba despre implanturi magnetice de ochi. Studiul a fost condus de profesorul Hyowon “Hugh” Lee, iar aceste implanturi magnetice de ochi functioneaza mai mult sau mai putin in acelasi mod ca cele actuale. Diferenta majora este ca aceste implanturi sunt compuse din formatiuni de magneti foarte mici. Atunci cand sunt introduse intr-un camp magnetic din afara corpului, implanturile magnetice vor vibra si vor ajuta la scuturarea biomaterialelor care sunt blocate in ochi.

Sistem revolutionar de drenare in cazul care ajuta la tratarea glaucomului cu magneti.
Sistem revolutionar de drenare in cazul glaucomului

Care sunt beneficile care vin odata cu tratarea glaucomului cu magneti?

Aplicarea revolutionara a magnetilor in tratarea glaucomului presupune o serie de avantaje. Pacientii cu glaucom si cu astfel de implanturi magnetice trebuie sa viziteze numai ocazional medicul pentru a elimina substantele din ochi. In plus, nu mai este nevoie sa se inlocuiasca implanturile traditionale utilizate, care presupuneau materiale si interventii costitisitoare. Deci, in viitor, speram ca va fi posibila tratarea glaucomului cu ajutorul micro magnetilor medicali pe scara larga.

In prezent, cercetatorii de la Universitatea Purdue din Indiana, SUA, cauta parteneri in speranta ca vor contribui la comercializarea tehnologiei care ar putea fi solutia pentru tratarea glaucomului cu magneti.

Tratamente alternative cu magneti

Terapia cu magneti sau Magnetoterapia foloseste magneti in scopuri medicinale, dar prin metode non-invazive precum:

Cum te putem ajuta?

Proiectele tale sunt gata sa inceapa! Magazinul nostru hobber.ro este la doar un click distanta.  Aici gasesti magneti de diferite tipuri, produse magnetice, cat si accesorii care sa te ajute in utilizarea magnetilor.

Si bineinteles, sa nu uitam de partenerii nostri de la MagneticPromo.ro, care vin cu produse personalizateproduse magnetice pe comanda si fel de fel de obiecte de marketing si promovare. Acestia lucreaza cu echipamente performante, printre care si gravatorul laser Thunder Laser Nova 51.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cerere oferta / Publicare in SEAP