Opiniile dumneavoastră cu privire la Dumnezeu si imigrare pot fi schimbate folosind MAGNETI?

Opiniile dumneavoastră cu privire la Dumnezeu si imigrare pot fi schimbate folosind MAGNETI? Studiile arata ca stimularea creierului poate schimba convingerile.

* Oamenii de stiinta au folosit stimularea magnetica pentru a opri anumite parti ale creierului;

* In mod special au vizat cortexul posterior medial frontal asociat cu felul in care creierul detecteaza si rezolva problemele si amenintarile;

* Participantii au  raportat ca la teste increderea lor in Dumnezeu  a scazut cu o treime;

* A fost de asemenea si o crestere cu 28% a sentimentelor pozitive cu privire la imigranti.

Psihologii au descoperit ca e posibil ca este posibil sa schimbi semnificativ  convingerile unei persoane doar  prin stimularea creierului cu magneti.

Folosind ceea ce numim stimulare magnetica transcraniana, cercetarile au putut sa opreasca temporar o parte a creierului asociata cu detectarea si rezolvarea problemelor.

Persoanele, care au participat la acest tratament,  au raportat ca increderea lor in Dumnezeu a scazut cu o treime, in urma stimularii, fata de sentimentele pozitive cu privire la imigranti unde a existat o crestere.

 cap

 

Studiul a fost facut  de Dr. Keise Izuma de la Universitatea din York si Colin Holbrook de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA).

Dr. Keise Izuma si Colin Holbrook au recrutat 38 de persoane cu o varsta medie de 21, pentru a lua parte la acest studiu. Fiecare persoana participanta a povestit ca are convingeri religioase puternice, iar majoritatea ca au de la convingeri politice moderate pana la convingeri extrem de conservatoare.

Viziunile politice au fost importante deoarece au sugerat ca persoanele participante ar fi putut sa aiba mai multe puncte de vedere privind imigrarea.

Jumatate din acesti participanti au format un grup de control si au primit o procedura care nu le-a afectat creierul. Cealalta jumatate a primit suficienta energie prin stimularea magnetica transcraniana pentru a diminua activitatea in cortexul posterior medial frontal.

Aceasta parte a creierului, aflata aproape de suprafata si cu aproximativ cativa centimetri mai sus de frunte, este asociata cu detectarea problemelor si declansarea reactiilor.

lob

               Folosind tratamentul toti participanti au fost prima data rugati sa se gandeasca la moarte inainte sa fie intrebati de convingerile religioase si cele legate de imigranti.

Proba legata de moarte includea raspunsuri scurte privind propria lor moarte.

Pentru a aborda nivelurile de prejudecata, participantii au fost rugati sa citeasca un eseu critic si unul pozitiv , scrise de un imigrant din America Latina despre Statele Unite. Dupa c e au terminat de citit, au evaluat persoana care a scris eseele in functie de cat de mult le-au placut si daca sunt de acord cu ce a scris.

Convingerile religioase au fost masurate utilizand o versiune a scalei de credinta in supernatural. Au fost prezentate obiecte in ordine aleatorie si masurate folosind aceeasi scala ca in cazul statistii imigrantilor.

Intrebari propuse: ‘’Acolo exista un atotputernic, atotstiutor, iubitor Dumnezeu’’,’’Acolo exista fiinte spirituale bune,  pe care le-am putea numi ingeri” si “Acolo exista  o fiinta spirituala rea, pe care am putea-o numi Diavol”.

Investigatiile aditionale au dezvaluit faptul ca stimularea magnetica a avut cel mai mare efect  asupra reactiilor privind autorul care a scris cele doua esse.

 multime

chart

Aceste grafice arata ca persoanele din grupul de control ajung mai repede sa creada in Dumnezeu si Diavol fata de persoanele supuse la stimulare magnetica transcraniana. De asemenea persoanele supuse la stimulare magnetica transcraniana au evaluat imigrantii mai mult fata de grupul de control.

Cercetarile arata ca aceste scaderi privind convingerile religioase si de prejudecata subliniaza cât de mult astfel de opinii sunt influențate de o parte a creierului care detecteaza amenintarile.               Luand in considerare procentajele similare, ar putea fi si o legatura intre cat de mult convingerile religioase ale unei persoane pot influenta opinia lor privind imigrantii si vice versa.

Dr. Izuma a spus: „Oamenii se intorc de multe ori la ideologie, atunci cand se confrunta cu probleme. Am vrut sa aflam daca o parte a creierului care legata de rezolvarea unor probleme concrete, de exemplu deciderea de cum sa iti muti corpul pentru a sari peste un obstacol, este de asemenea implicata in rezolvarea problemelor abstracte ale ideologiei. Am decis sa le reamintim persoanelor de moarte deoarece cercetarile anterioare au aratat ca unele persoane se intorc la religie pentru un „confort” in fata mortii. Cum era de asteptat, am descoperit ca atunci cand am inchis experimental cortexul posterior medial, persoanele au fost mai putin inclinate de a ajunge la idei religioase confortante in ciuda faptului ca li s-a reamintit de moarte.”

Dr. Holbrook  a adaugat ca rezultatele sunt in concordanta cu ideea ca regiuni ale creierului, care au evoluat pentru a face fata amenintarilor, sunt orientate pentru a produce de asemenea reactii ideologice. El a spus la MailOnline: „Constatarea cea mai izbitoare a fost ca schimbarile din ideologie nu au aparut datorita schimbarilor de emotii. Participantii nu au raportat nici o diferenta privind starile lor emotionale, indiferent daca zona creierului a fost oprita sau nu. In plus, am observat o scadere privind credinta in Dumnezeu si o crestere a acceptarii unui critic negativ emotional al participantilor din grupuri nationale. Acest lucru arata ca rezultatele nu au fost conduse de o schimbare generala in raspunsurile cu privire la stimuli emotionali pozitivi sau negativi. Indiferent daca incercam sa urcam peste un copac cazut pe care il gasim in calea noastra, gasim consolare in religie, sau sa rezolvam probleme legate de imigratie, creierul nostru foloseste acelasi mecanism mental de baza.”

Acum este nevoie de mai multe cercetari pentru a intelege exact cum si de ce convingerile religioase si atitudinile etnocentrice au fost reduse in acest experiment.

Proiectul a fost o colaborare interdisciplinara intre Universitatea din York si Universitatea din California, incluzandu-i pe Dr.Holbrook si Dan Fessler de la Departamentul de Antropologie si neurologii de la Universitatea din California Brain Mapping Center.

Acesta l-a inclus pe Marco Iacoboni, o autoritate mondiala in stimularea magnetica, si directorul de la Brain Mapping Center.

You may also like...

Lasă un răspuns