Oraselul Cunoasterii

Oraselul Cunoasterii

Jocurile stiintei
si
Stiinta jocului

 

Esti curios sa stii ce se intampla cand apesi pe un simplu buton dintr-un aparat?

De curand s-a deschis un muzeu tehnic pentru copii in Bucuresti, in Str. Pajura 3A. Si pentru ca am avut ocazia sa vad astfel de muzee in afara tarii si am ramas uimit de cate aplicatii minunate ale stiintei adapostesc, am decis sa le facem o vizita.

A fost o surpriza placuta sa ii cunoastem pe Ana-Maria si Alex, si sa descoperim pasiunea pentru educatie/stiinta pe care o au si o promoveaza pentru oricine le trece pragul, de la mic la mare. Si am ramas uimiti de experimentele variate, din domeniile optic, magnetism, constructii, angrenaje, forta centrifuga, unde sonore pe care le-am gasit si, recunosc, le-am testat cu mare placere.

Constat inca o data ca invatarea prin joc, un concept practicat pe larg in multe tari, a ajuns in sfarsit si la noi prin intermediul Oraselului Cunoasterii. In curand vor incepe si atelierele, loc in care si Hobber se gandeste cum se poate implica. Magnetii nu puteau lipsi din orasel si vom avea grija ca experimentele cu magneti si magnetism, atractie, respingere si levitatie sa se inmulteasca, spre mai buna invatare a acestor principii ale fizicii de catre copii.

Ne dorim ca astfel de nuclee de stiinta aplicata sa apara si in alte zone ale tarii si sa devina din ce in ce mai accesibile. Sa avem parte de profesori si mentori care sa valorifice curiozitatea fiecarui copil si sa reuseasca sa aprinda in el dorinta de a descoperi de ce anumite fenomene se desfasoara intr-un anumit mod si chiar sa urmeze o cariera tehnica. Si, nu in ultimul rand, sa nu uitam ca daca avem grija ca stiinta sa fie asimilata de noile generatii vom avea sanse mari sa avem un trai normal la batranete, deoarece cunostiintele vor fi preluate si folosite mai departe.

Asa ca haideti in urmatorul week-end la Orasel!

Hobber

You may also like...

Lasă un răspuns