Proiect cu magneti: Mai mult spatiu pentru animalul de companie

In continuare vom prezenta un proiect cu magneti deosebit de interesant. Scopul? Simplu: mai mult spatiu pentru animalul de companie – flexibil si usor de asamblat!!!

De unde a aparut necesitatea proiectului: mai mult spatiu pentru animalul de companie?

Nu am putut gasi nicaieri o cusca de exercitii potrivita pentru porcusorul meu de Guineea. Cusca ar trebui sa fie flexibila, rapid de asamblat si desfacut, usor de transportat, de extins, sigura. De asemenea, ne dorim un proiect atractiv vizual. Prin urmare, am construit 8 elemente identice care pot fi imbinate si tinute impreuna de forta magnetilor.

gard-cu-magneti(3)

Cusca cu magneti pentru un animal de companie care se poate monta usor

Care sunt punctele cheie ale constructiei custii cu magneti?

Am folosit pentru gard lemn de molid de 18 mm grosime si am facut un canal adanc de 2 mm pentru a introduce plasa. Apoi, am taiat lemnele la capat si am forat gauri pentru magneti, astfel incat sa se suprapuna.

Mai mult spatiu pentru animalul de companie - element de gard cu magneti

Mai mult spatiu pentru animalul de companie cu un proiect DIY cu mangeti

In cele din urma, in gaurile facute am lipit magneti neodim disc HS-08-08-N, Acesti magneti neodim disc cu diametrul de 8 mm si inaltimea de 8 mm, putere 2,5 kg, ofera suficienta forta pentru fixarea elementelor de gard. Pentru lipirea magnetilor recomandam un bicomponent epoxidic cum ar fi Distal. In aceasta etapa, a trebuit sa se acorde o atentie la polaritatea corecta a magnetilor. Doar dorim sa se atraga Nord cu Sud panourile de gard, nu sa se respinga ;-).

element-de-gard-fixat-cu-magneti

Dimensiunile aproximative ale unui element de gard cu prindere magnetica

Aceasta simpla conectare a elementelor cu magneti permite o asamblare usoara a custii, fara suruburi. In plus, cusca poate fi stransa usor pentru depozitare sau curatare. De asemenea, atunci cand pleci in vacanta cu micutii rozatori, cusca va fi foarte usor de transportat. Daca in viitor se schimba numarul de porcusori de Guineea si vrei mai mult spatiu pentru animalul de companie, cusca poate fi modificata si extinsa ori de cate ori crezi ca este necesar. Folosind acelasi sistem de conectare, pot fi adaugate si alte elemente cu prindere magnetica, cum ar fi un pod, o ascunzatoare, un loc special pentru mancare etc.

gard-cu-magneti(4)

Concluzia proiectului cu magneti

Ca sa iti treaca mai usor si util zilele cat esti in carantina, iti recomandam cu incredere diverse proiecte DIY si practicarea de hobby-uri. Noi incercam sa facem astfel de activitati si, pe ansamblu, suntem mai optimisti. De aceea, iti recomandam cu incredere proiectele cu magneti si kit-urile educationale pentru copii pe care le poti achizitiona de la noi.  

Ca si atunci cand te joci cu lego, nu exista limite pentru imaginatia ta :). Este util insa sa prinzi gustul si sa incerci.

You may also like...

Lasă un răspuns