Sarma de cupru emailata, ideala pentru experimente

Sarma de cupru emailata

Cuprul este un element din tabelul periodic avand simbolul Cu si numarul atomic 29, un metal de culoare roscata, foarte bun conducator de electricitate si caldura.
Cuprul, care are o puritate de peste 99%, este folosit la fabricarea conductelor de gaz si apa, a materialelor pentru acoperisuri, a ustensilelor si a unor obiecte ornamentale. Deoarece cuprul este un bun conducator de caldura, se utilizeaza si la boilere si alte dispozitive ce implica transferul de caldura.

sarma-cupru-emailata
Sarma de cupru emailata – perfecta pentru experimente

Sarma de cupru prezinta o gama larga de caracteristici si o foarte buna calitate. Acoperirea cu poliamidimida asigura o rezistenta termica foarte buna si stabilitate la suprasarcina, de asemenea prezinta o excelenta rezistenta la abraziune mecanica, cu un coeficient de frecare foarte scazut a suprafetei firului. Mai mult decat atat, acesta afiseaza o rezistenta excelenta la substante chimice, de exemplu, detergenti, baze precum materiale de etansare, impregnare, diluari, solventi si agenti de racire, inclusiv vaporii lor, ceea ce o face perfecta pentru experimente.

sarma-bobina-cupru-15mm-025kg
Sarma de cupru emailata

In cazuri individuale, compatibilitatea unor materiale speciale poate sa fie testata. Imbinarea are loc dupa jupuire mecanica prin lipire sau conexiune directa, sudura, ondulare.
Sarma de cupru emailata este in general utilizata in masinile electrice, transformatoare de dimensiuni diferite, la bobinarea generatoarelor cu functionare la temperaturi ridicate, in special in cazul in care se aplica unele cerinte operationale mecanice si chimice, de exemplu, in frigidere.
Sarma de cupru emailata se mai foloseste si in confectionarea bijuteriilor, oamenii fiind fascinati de combinatiile si formele spectaculoase pe care le pot da sarmei de cupru care poate fi modelata usor si are o culoare roscata spectaculoasa, care te incarca de energie.

314701
Sarma de cupru emailata disponibila in mai multe grosimi

 

Sarma de curpu emailata este o sarma maleabila si usor de folosit pe care poti insira margele sau cu care poti confectiona baze pentru bijuterii. Se comporta bine in timp cu conditia de a nu fi lasata in umiditate excesiva si a pastra lacul cu care este acoperita din fabrica.

Atentie, pentru anumite experimente, cum ar fi trenul magnetic (o spirala de sarma de cupru prin care se autopropulseaza o baterie cu magneti la ambele capete) se utilizeaza o sarma de cupru acoperita cu invelis de plastic, care dupa dezizolare intra in contact cu bateria si magnetii pe orice sectiune a conductorului de cupru. Cand plasati comanda de sarma de cupru este util sa ne dati si indicatii cu privire la aplicatie, pentru a va recomanda varianta cea mai buna: sarma de cupru emailata sau sarma de cupru invelita.

Avem diferite marimi de vanzare pe site-ul nostru AICI.

Lasă un răspuns

Cerere oferta / Publicare in SEAP