3 idei neobisnuite cu magneti!

In fiecare zi folosim magnetii in nenumarate moduri. Dar cu toate acestea oamenii inca mai cauta noi metode prin care se pot folosi de puterea magnetismului. Astfel, in fiecare zi, oamenii gasesc deosebite utilizari ale magnetilor la care nu te-ai fi gandit niciodata. Iata in continuare 3 idei cu magneti:

1. Eliminarea spumei de la suprafata berii

Spuma de la suprafata berii apare atunci cand deschidem sticla de bere si incepem sa turnam din ea In prezenta oxigenului, drojdia degradeaza glucidele in apa si CO2. Este utilizat un agent antispumant, iar acesta este hameiul, insa pentru o eficienta si mai mare, cercetatorii au apelat la ajutorul magnetismului. Acestia au aplicat un camp magnetic asupra berii din malt infuzata cu hamei.  Astfel, magnetismul este folosit pentru a raspandi hameiul in particule mai mici  facandu-l un agent antispumant mai eficient.

2. Al saselea simt

Implant magnetic care poate ridica un dop metalic

In urma cu 5 ani, a aparut o tehnica ce consta in introducerea unor implanturi magnetice in organism. Aceste implanturi magnetice inserate sub piele, le permit oamenilor sa simta campurile magnetice si sa ridice agrafe pentru hartie cu usurinta. Implantul consta intr-un magnet neodim de tip disc cu dimensiunile de 3x1mm. Cu toate acestea, implantarea unui obiect strain precum un magnet in corpul uman este o procedura riscanta si nu exista foarte multe aplicatii practice ale acestei interventii. De asemenea, puterea magnetului scade in timp. Asa ca nu recomandam aceasta procedura, doar am vrut sa va fascinam un pic 🙂

Radiografie in care se poate observa magnetul implantat. Una dintre cele 3 idei cu magneti.
Radiografie in care se poate vedea implantul magnetic

3. Folia magnetica cu multiple utilizari

Una dintre utilizarile neobisnuite ale foliei magnetice ar putea fi acoperirea gurilor de aerisire metalice pentru a preveni infiltrarea aerului cald/rece nedorit in camerele mai putin folosite.

O a doua utilizare neobisnuita ar putea fi, acum ca a venit iarna, acoperirea incuietoarei automobilului. In cazul in care aceasta nu dispune de deschidere prin telecomanda sau nu mai functioneaza. Prin acoperirea incuietoarei cu folie magnetica poti preveni chinul de a inlatura gheata formata pentru a putea intra in masina. In dimineata urmatoare, poti folosi timpul pe care il economisesti curatand parbrizul, actiune care nu va putea fi eliminata cu ajutorul magnetilor.

Pentru aceasta solutie inovativa poti folosi o foaie magnetica. Aceasta vine gata taiata in mai multe dimensiuni, potrivite pentru proiectul tau. Iar daca ai mai multe idei sau ai nevoie de cateva idei cu si despre magneti, poti vizualiza mai multe articole de pe blogul nostru.

Foaie magnetica 15x10mm
Foaie magnetica 15x10mm

Cum te putem ajuta?

Proiectele tale sunt gata sa inceapa! Magazinul nostru hobber.ro este la doar un click distanta.  Aici gasesti magneti de diferite tipuri, produse magnetice, cat si accesorii care sa te ajute in utilizarea magnetilor.

Oricare ar fi proiectul tau, fie ca este la locul de munca sau acasa. Noi te putem ajuta si cu siguranta vom gasi solutia atractiva pentru tine! 

Si bineinteles, sa nu uitam de partenerii nostri de la MagneticPromo.ro, care vin cu produse personalizateproduse magnetice pe comanda si o multitudine de obiecte de marketing si promovare. Acestia lucreaza cu echipamente performante, printre care si gravatorul laser Thunder Laser Nova 51.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cerere oferta / Publicare in SEAP