Purificarea sangelui cu ajutorul magnetilor!

Utilizarea magnetilor in locul antibioticelor ar putea oferi un nou tratament pentru tratarea septicemiei prin purificarea sangelui cu ajutorul magnetilor. Aceasta metoda consta in amestecarea sangelui pacientului cu particule de fier, care se prind de bacterii, iar acestea la randul lor sunt eliminate din sange cu ajutorul magnetilor.

La ce sunt folositi magnetii?

Septicemia este fatala in mai mult de 50% din cazuri, insa poate fi tratata daca se afla intr-un stagiu incipient. Din acest motiv, doctorii administreaza uneori antibiotice chiar si in cazul in care doar suspecteaza prezenta septicemiei. Fara a verifica daca aceasta este cauzata sau nu de bacterii. Acest lucru poate duce la cresterea riscului de dezvoltare a rezistentei la antibiotic. De aceea, este important sa gasim o metoda pentru detectare si dezvoltare a unei terapii, de preferat fara a fi nevoie de antibiotice. Oamenii de stiinta au descoperit ca aceasta problema ar putea fi rezolvata cu ajutorul magnetilor.

Cercetatoarea Inge Herrmann impreuna cu echipa sa si cu o echipa de doctori de la Universitatea Harvard incearca sa dezvolte un tratament pentru septicemie. Ideea consta in purificarea sangelui cu ajutorul magnetilor. Principiul functionarii este, in teorie, destul de simplu.

Care a fost solutia?Purificarea sangelui cu ajutorul magnetilor.

In studile incipiente, cercetatorii au introdus o solutie formata din particulele de fier acoperite cu anticorpi care detecteaza bacteriile daunatoare. Rezultatul a constat in faptul ca microbii s-au prins de particulele de fier alterate. Iar atunci cand sangele in care a fost introdusa solutia a fost trecut printr-un aparat de dializa, magnetii au reusit sa opreasca particulele incarcate cu bacterii, lasand in urma sangele “curat”.

In aceasta poza se pot observa particulele de fier acoperite cu anicorpi si cum actioneaza acestea in sange impreuna cu o imagine in care se poate observa functionarea purificarii sangelui cu ajutorul magnetilor.
Bacterile pot fi inlaturate prin purificarea magnetica a sangelui (stanga) – o suspensie care contine particule de fier (sus dreapta) – sangele este purificat cu ajutorul magnetilor (jos dreapta)

Procesul prin care particulele de fier imbracate in anticorpi, impreuna cu bacterile daunatoare atrase de magnet, poate fi exemplificat cu ajutorul ferofluidului. Ferofluidul este un lichid uimitor compus din particule magnetice fine. El devine puternic magnetizat in prezenta unui camp magnetic produs de un magnet neodim. Acesta este compus din particule magnetice la scara nano, iar la apropierea unui magnet, reactioneaza in mod ciudat de fascinant. Astfel, imitand particulele de fier din sange.

Ferofluid in sticla cu 2 magneti
Ferofluid in sticla cu 2 magneti

Care sunt limitarile purificarii sangelui cu magneti?

Una dintre limitarile acestui proces, sta in faptul ca anticorpii se pot lega doar de un singur tip de bacterie. Tipul de bacterie depinde de anticorpii folositi.

Acest lucru inseamna ca, intr-o aplicatie reala, doctorii ar avea nevoie de timp pentru a detecta mai intai tipul de bacterie care este prezent in sangele pacientului. Iar mai apoi, sa selecteze tipul care provoaca septicemia inainte de a incepe tratamentul. De asemenea, daca infectia este provocata de mai multe tipuri de bacterii, mai multe tipuri de anticorpi ar trebui folositi.

Cu toate acestea, o echipa de la Harvard condusa de Dr. Gerald Pier a creat un anticorp care se poate lipi simultan de aproape toate bacteriile care sunt vinovate de provocarea septicemiei. Testele sunt promitatoare, dar cu toate acestea, tratamentul nu este inca pregatit pentru utilizarea pe pacienti.

O posibila problema ar putea fi particulele de fier care raman in sange. Dar, testele realizate ulterior in laborator au dovedit faptul ca aceste particule se descompun in sange dupa aproximativ 5 zile.

Cum te mai putem ajuta?

Proiectele tale sunt gata sa inceapa! Magazinul nostru hobber.ro este la doar un click distanta.  Aici gasesti magneti de diferite tipuri, produse magnetice cat si accesorii care sa te ajute in utilizarea magnetilor. 

Oricare ar fi proiectul tau, la locul de munca sau acasa, noi te putem ajuta si cu siguranta vom gasi solutia potrivita pentru tine! 

Si bineinteles, sa nu uitam de partenerii nostri de la MagneticPromo.ro, care vin cu produse personalizateproduse magnetice pe comanda si fel de fel de obiecte de marketing si promovare. Acestia lucreaza cu echipamente performante, printre care si gravatorul laser Thunder Laser Nova 51.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cerere oferta / Publicare in SEAP