Experiment: Cum realizezi singur o masinuta magnetica?!

In aceste vremuri in care viata noastra a devenit considerabil mai inactiva, plictiseala isi face loc adesea in momentele in care nu avem nicio activitate in desfasurare. Astfel, noi venim cu o solutie care te scapa de plictiseala. Aceasta solutie consta intr-o masinuta magnetica modulara pe care o poti construi chiar tu.

Masinuta magnetica

Cum functioneaza?

Aceasta masinuta se foloseste de o noua versiune a unui motor homopolar. Este necesar ca motorul sa fie asezat pe o suprafata care conduce electricitatea, precum folia de aluminiu. Plasand motorul pe folia de aluminiu, bateria este scurtcircuitata, iar folia de aluminiu produce un camp electromagnetic. Acest camp electromagnetic reactioneaza cu campul magnetic produs de magnetii neodim miscand astfel masinuta.

De ce ai nevoie pentru a crea masinuta magnetica?

Pentru asta vei avea nevoie de:

Cum creezi masinuta magnetica?

  • Taie o bucata din folia de aluminiu de 11 cm latime si 24 lungime, apoi ruleaz-o in jurul unei doze de aluminiu sau a unui cilindru de dimensiuni similare si lipeste-o la capete pentru a inchide cilindrul;
  • Dupa pasul anterior, taie foaia de hartie cartonata si lipeste-o deasupra foliei de aluminiu intr-un mod similar;
Cum se taie la dimensiuni folia de aluminiu si hartia cartonata, iar apoi cum se lipesc pentru a forma terenul de rulare al masinutei magnetice.
Taierea si lipirea terenului de rulare
  • Dupa ce lipiciul s-a uscat indeparteaza cilindrul de pe doza care a servit drept suport;
  • Apoi ataseaza magnetii de diametru mai mic la capetele bateriei avand grija ca polul nord al  magnetilor sa fie orientati spre interior;
Orientarea magnetilor pentru ca masinuta magnetica sa functioneze corespunzator.
Orientarea magnetilor neodim pe baterie
  • Iar mai apoi ataseaza si ceilalti doi magneti de diametru mai mare peste magnetii mai mici

Gata! Ai terminat constructia masinutei. Acum, pentru ultimul pas, introdu statorul format din baterie si magneti in interiorul cilindrului, iar acum poti observa cum masinuta se misca singura daca o asezi pe o suprafata plata.

Alternativa

O alta alternativa ar fi atasarea la unul din capetele magnetului a unui disc metalic de diametru considerabil mai mare. Iar ansamblul format din baterie si magneti va fi asezat pe o folie de aluminiu. Facand acest lucru „masinuta” se va invarti in cercuri.

Cum te mai putem ajuta?

Proiectele tale sunt gata sa inceapa! Magazinul nostru hobber.ro este la doar un click distanta.  Aici gasesti magneti de diferite tipuri (neodim, ferita, folie magnetica), magneti pentru scoala si ateliere educationale, magneti de birou, magneti industriali, vopsea speciala (MagnetPaint, BlackboardPaint, SketchPaint, GlowPaint, GreenscreenPaint), terapie cu magneti si turmalina, produse magnetice, cat si accesorii care sa te ajute in utilizarea magnetilor. 

Oricare ar fi proiectul tau, la locul de munca sau acasa, noi te putem ajuta si cu siguranta vom gasi solutia magnetica cea mai atractiva si potrivita pentru tine!

Si, bineinteles, sa nu uitam de partenerii nostri de la MagneticPromo.ro, care vin cu produse personalizateproduse magnetice pe comanda si fel de fel de obiecte de marketing si promovare. Iar daca ai idei ca sa creezi kit-uri educationale sau puzzle-uri, poti sa ne contactezi direct. Le putem realiza impreuna cu tine! Aici lucram cu echipamente performante, printre care si gravatorul laser Thunder Laser Nova 51.

Lasă un răspuns

Cerere oferta / Publicare in SEAP