Deschiderea unui seif cu un magnet neodymium – Poti incerca acasa, nu si la altii ;-)

Suntem conectaţi la tot felul de ştiri despre magneţi şi am găsit o ştire de duminică despre utilizări neobişnuite ale magneţilor, cum ar fi deschiderea unui seif standard.

Probabil  că atunci când investeşti într-un seif îţi doreşti să păstrezi în siguranţă anumite bunuri de valoare, nu doar documente care doreşti să fie apărate de un incendiu. Totuşi, după ce cauţi informaţii şi investeşti să cumperi  seiful potrivit, să îl ascunzi prin casă (poate în spatele unui tablou sau după uşi secrete, cum am văzut în filme), să îl ancorezi într-un perete (ca să nu plece cu tot cu seif, deşi au plecat alţii şi cu un bancomat 😉 ) nu te aştepţi să fie deschis atât de simplu!

Mai jos puteţi vedea un video interesant despre deschiderea unui seif cu un magnet neodymium (neodim sau NdFeB). Mr. LockSmith ne arată în scurtul film care urmează cum se poate utiliza un magnet neodymium pentru a deschide un seif în… 5 secunde.

Să recunoaştem… a folosit şi o şosetă în care a pus magnetul neodim, cu rol important ca să nu se lipească magnetul de seif. Ca o informare, un magnet precum cel din video ar putea fi magnet neodim disc 45×30 mm  sau manget neodim disc 70×35 mm ! Ne îndoim însă că aceşti magneţi vor putea fi separaţi de seif cu o simplă şosetă.

Si un alt video interesant din aceeaşi sursă este mai jos.

Deci ce încredere să mai avem în seif-urile ieftine din camerele de hotel, unde ne putem lăsa o parte din banii de vacanţă?

Lasă un răspuns