Ferofluid

Ferofluidul este un lichid uimitor, compus din particule feromagnetice la scara nano, care in prezenta unui camp magnetic reactioneaza intr-un mod ciudat si fascinant. Poti sa il achizitionezi intr-o sticla cu pipeta pentru utilizari avansate sau ca expeirment  sigilat intr-o sticla securizata, varianta in care te poti juca cu el in siguranta, folosind magnetii neodim inclusi in setul de experimente.

ferofluid(2)

Cei doi magneti inclusi in set dubleaza distractia!

Trebuie sa vezi ca sa crezi ca in sticla cu ferofluid il poti intinde, imparti, arunca dintr-o parte in alta si chiar sa il faci sa danseze cu ajutorul magnetilor. Lichidul este alcatuit din particule feromagnetice de dimensiuni nanometrice care sunt suspendate intr-o combinatie unica de solventi care il pastreaza kit-ul experimental clar si utilizabil pe o perioada lunga de timp.

In prezenta unui magnet puternic, lichidul devine magnetizat si se comporta ca un fel de creatura extraterestra.

Deoarece ferofluidul poate pata foarte usor, pentru utilizatorii incepatori recomandam kitul sigilat in interiorul unei sticle. Acesta este cel mai bun mod de a experimenta magia cu care sigur vei impresiona fiecare persoana.

Poti vedea acest fenomen in timp real si in 3D! Felul in care reactioneaza lichidul, sub forma de tepi reprezinta de fapt liniile de camp magnetic!

ferofluid

Ferofluid – Chiar e minunata stiinta :D!

Cu cat magnetul este mai puternic si mai apropae de ferofluid, cu atat tepii sunt mai densi si mai mici, insa pe masura ce se indeparteaza putem vizualiza raza de actiune a magnetului :D. Cu cat magnetul este mai puternic cu atat raza sa de actiune va fi mai mare, fapt observat in reactiile ferofluidului.

Nota de utilizare: Lasarea magnetului in contact cu ferofluidul pentru o perioada lunga de timp poate provoca deteriorarea ireversibila a ferofluidului. Cand nu il folosesti, tine magnetul departe de ferofluid.

Cu un simplu click aici, poti intra in posesia unui astfel de kit experimental magic, interesant atat pentru copii cat si pentru cei mari.

ferofluid(1)

Ferofluidul este creat special pentru ore de distractie…nu ai cum sa te plictisesti

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns