Inchiderea unei usi de dulap cu magneti

Inchiderea unei usi de dulap cu magneti este un mod inovator si sigur sa mentii usa inchisa.

 

magnet-mobila1. Am realizat o solutie destul de simpla de inchidere a dulapurilor, astfel ca am insurubat pe o bucata de lemn un magnet de neodim tip oala cu un diametru de 20 mm, iar bucata de lemn am prins-o in interiorul dulapului.

 

 

magnet-mobila2. Contrapartea este o carcasa   metalica care vine in interiorul usii. Am slefuit vopseaua pentru un contact mai bun, astfel cand se inchide usa dulapului, magnetul si carcasa metalica se conecteaza perfect. Sunetul pe care il face este foarte satisfacator :-).

 

Sfat: Daca carcasa de blocare a dulapului nu este facuta din fier, poti lipi sau insuruba un disc metalic de aceeasi dimensiune pe usa dulapului ca si contrapartida.

Usor de deschis si de inchis!!!
Datorita acestei solutii, am reusit sa atasam manerele mari la usa dulapului, ceea ce face ca usile sa fie deschise mult mai usor decat utilizarea unei chei, de care nu mai avem nevoie. Manerele rezistente sunt necesare, deoarece usile pot fi deschise acum doar cu forta. Magnetii neodim tip oala de diametru 16 mm ar fi probabil suficienti, atata timp cat magnetul si carcasa de blocare au contact direct.

dulap-cu-magnet
Solutia s-a dovedit a fi utila deoarece nu necesita intretinere si niciodata nu dezamageste sa surprinda vizitatorii nostri :-).

You may also like...

Lasă un răspuns