Magnetoterapia si beneficiile asupra sanatatii!

“Puterea campului magnetic al pamantului s-a redus cu 50%, ceea ce afecteaza profund toate organismele vii.” (Lili Colotin)

campul magnetic al pamantului

Se stie ca sanatatea fiecarei fiinte este strans legata de energia magnetica a pamantului, care echilibreaza organismul pana la nivel celular, asupra noastra actionand un sistem de energii subtile care ne influenteaza direct sanatatea. In mod normal, ar trebui sa functionam in rezonanta cu cam­purile electromagnetice ale Terrei, dar acestea sunt din ce in ce mai “subrezite” din cauza schimbarilor clima­tice si a de­vierii axului de rotatie al planetei. In acest context, magnetoterapia re­vine in ac­tualitate, fiind una dintre prin­ci­palele terapii reco­mandate de spe­cia­listi pentru compensarea unor pro­bleme de sanatate.
D-na Lili Colotin, ex­perta in mag­netoterapie, ne ex­plica avan­tajele acestei metode terapeutice ne­in­vazive, care ame­lioreaza si vin­deca o multime de afec­tiuni.

  • Aveti o experienta de peste 25 de ani in utili­zarea magneto­tera­piei. Cum se ex­plica actua­litatea ei permanen­ta?

Magnetoterapia s-a nascut in Extremul Orient si a fost aplicata inca din cele mai vechi tim­puri. Pe papi­rusurile egiptene s-au descoperit picto­gra­me care ates­ta ca regina Cleopatra purta o amuleta mag­­netica pe frun­te, pentru a-si pas­tra tineretea. Din scrierile tim­pu­­rii rezulta ca medicul Para­celsus trata cu magneti fel de fel de boli. Regina Eli­sabeta I, bolna­va de artrita, a fost vindecata de medicul personal cu ajutorul mag­­netilor! Asadar, din punct de vedere cronologic, mag­ne­toterapia n-a fost aban­donata nicio­data de-a lun­gul a mii de ani de evolutie! Acest trata­ment a de­venit ne­ce­sar deoarece in viata omului modern au intervenit nu­merosi factori ce perturba magnetis­mul teluric: de­vierea axului de rotatie al planetei (care a dereglat si cam­pul magne­tic), rarefie­rea stratu­lui de ozon (din cau­za poluarii masive), care nu ne mai prote­jeaza de radia­tiile emise de soare, armaturile metalice din con­structii, retea­ua electrica din cladirile in care locuim, microundele si radiatiile electromag­ne­tice generate de aparatura electronica si electrocasnica, antenele de telefonie mobila sau radio, de care nimeni nu tine sea­ma! Oamenii de stiinta de la NASA au sta­bilit ca, fata de acum 150 de ani, campul magnetic al pamantului s-a redus cu 50%, ajungand la doar 0,5 gauss, ceea ce afecteaza profund toate orga­nismele vii. Asa se explica de ce unele spe­cii de paari “uita” sa mai migreze, ani­malele marine nu-si mai gasesc locurile de repro­du­ce­re, iar fenome­nele meteo­ro­logice o iau razna, deve­nind adevarate catastrofe natu­rale! Va dati seama ca si noi, oamenii, suntem la fel de afectati de scaderea energiei magne­tice naturale si avem nevoie de supli­mentarea cam­pu­lui magnetic al organismului, cu aju­torul mag­netilor nu doar pentru tratarea unor afec­tiuni, ci pentru buna functionare a intregului organism, mai ales pen­tru prevenirea aparitiei unor disfunctii ener­getice care, ulterior, pot declanşa boli grave.

  • Magnetoterapia ajuta la tratarea multor boli. In ce afectiuni ati avut cele mai bune rezultate?

Am constatat pe propria-mi piele efecte nebanui­te ale magnetoterapiei. Initial, am folosit magnetii pen­tru a-mi stopa durerile de coloana de care sufeream din tinerete, cauzate de o spondilita anchilopoietica – afec­tiune evolutiva, chi­nui­toare si invalidanta, care m-a tintuit la pat. Dupa ani de zile de tratamente cu medi­camente si ne­sfarsite cautari, am reusit sa opresc evo­lu­tia bolii nu­mai cu forta magnetilor! Nimic altceva nu m-a ajutat! In paralel, am scapat si de alte probleme de sanatate, despre care nici nu ma gandeam ca ar pu­tea fi in­fluentate de fluxul magnetic: migrene, bila le­ne­sa, co­lita, gastrita, dar si de un adenom hipo­fizar. Cert este ca, de 25 de ani, de cand urmez magneto­te­rapia, nu am mai luat niciun medicament, iar ana­li­zele mele sunt perfecte, in ciuda var­stei pe care o am.
Cel mai important efect al magnetilor este comba­terea proceselor inflamatorii si stoparea durerilor, in special a celor de origine reumatica. Rezultate specta­cu­loase se vad in reumatisme poliar­ticulare, spondilo­ze, hernii de disc, discopatii, lom­bo­scia­tica, spondilite, artrite, artroze. Magnetotera­pia are efecte bune si in bolile endocrine, di­gestive, hepato-bilia­re, ORL (sinu­zite, bronsite, au­di­tive – repara timpanele spar­te!), oftalmologice (sca­de miopia, creste acuitatea vi­zua­la), derma­tologice, uro-genitale, in tulburari cir­cu­la­torii (mai ales in ar­terite), cardiopatie ischemica, an­gina pectorala, dia­bet zaha­rat, diminuarea nodu­lilor si a chisturilor, tul­burari menstruale. Prin cresterea usoara a tensiunii arteriale, ajuta mult persoanele hipo­tensive. Pacientii au obser­vat cicatrizarea rapida a rani­lor si a arsurilor, dispa­ritia migrenelor, a insom­ni­ilor si prevenirea in­fec­tiilor virale. Rezultate bune am avut si in bolile psi­hice (Alzheimer, Parkinson, epi­lepsie, nevroze), emo­tio­nale (fobii, depresie, anxie­tate) si in pare­zele cauzate de accidente vas­culare cerebra­le. Am constatat ca terapia cu magneti ajuta la su­da­rea oaselor frac­turate intr-un timp foarte scurt (rezul­ta­te comunicate de mai multi pacienti care aveau frac­turi). Interesanta este observatia unui medic ame­rican, care a studiat efectul terapeutic al magne­tilor: dezvol­tarea celulelor cance­roase este inhibata daca sunt ti­nute intr-un flux mag­netic puternic, de peste 50 gauss!
De un real folos este si apa magnetizata, care are efecte benefice pentru intregul organism, prin reduce­rea aciditatii gastrice, imbunatatirea digestiei si elimi­narea mai eficienta a toxinelor.

  • Cum se face si cat dureaza un tratament com­plet?

Durata tratamentului depinde de gradul de dezechi­libru al organismului, de vechimea bolii si de modul de viata al pacientului. Rezultate concrete se vad dupa 2-3 saptamani, dar durerile pot sa dispara si in cateva zile! Rezultatele obtinute in toti acesti ani ma fac sa afirm ca magnetoterapia este o metoda de tratament foarte eficienta, ieftina si usor de urmat, care ne aduce mari beneficii atat in sanatate, cat si in starea psihica.

Terapia cu magneti le este contraindicata femei­lor gravide, copiilor sub 3 ani, persoanelor cu boli car­diace grave sau malformatii congenitate ale cordului, celor care au suferit un AVC si mai au cheaguri de san­ge (pericol de embolie!), bolnavilor de TBC in stadiu activ, persoanelor cu stimulatoare cardiace, ce­lor cu tije de intindere sau proteze ortopedice confec­tionate din metale magnetice. Persoanele cu proteze dentare nu au contraindicatii la aceasta metoda.

Intregul articol il gasiti aici.

Site-ul nostru va pune la dispozitie diverse produse de magnetoterapie: centuri cu magneti si turmalina, magneti pentru terapie, plasturi magnetici, talpici cu magneti.

Recomandarile noastre:

Pentru mai multe informatii si produse va asteptam pe site-ul nostru si in magazinul de prezentare din Bucuresti, Soseaua Berceni nr 104A, cladirea ICPET (vizavi Metrou Dimitrie Leonida), parter, sector 4.

You may also like...

Lasă un răspuns