Saptamana Altfel cu Hobber #1 – levitatie magnetica

Saptamana altfel cu Hobber – levitatie magnetica

Scoala Altfel este o combinatie de scoala si de timp petrecut intr-un mod placut cu elevii si profesorii. In aceste cinci zile profesorii au ocazia de a-i cunoaste mai bine pe elevi, de a intari relatia cu acestia si sa ii invete lucruri noi si utile in viata.

scoala-altfel-levitatie-magnetica
Saptamana altfel cu Hobber – levitatie magnetica

In aceasta saptamana atmosfera este una speciala, fiind traita atat de elevi, cat si de profesori cu sentimentul castigarii unor experiente noi. Insa inainte de aceasta saptamana magica, profesorii trebuie sa aleaga activitatile cele mai bune pentru copii lor, in functie de personalitatea lor, incercand sa ii impace pe toti.

Noi, Hobber.ro iti prezentam o serie de experimente magnetice pe care le putem prezenta la scoala altfel, insa le vom lua pe rand deoarece aceasta postare este doar prima dintr-o serie mai lunga!

Saptamana altfel cu Hobber – levitatie magnetica

levitation05
Saptamana Altfel cu Hobber

Daca te-ai jucat cu magnetii, cu siguranta stii ca acestia au 2 poli, iar pentru ca magnetii sa se atraga acestia trebuie sa fie orientati cu polii opusi. Dar ce se intampla atunci cand orientam magnetii cu polii similari? Acestia se vor opune din toate puterile pentru a nu se atinge.

Saptamana altfel cu Hobber #1 – levitatie magnetica

Acest principiu sta la baza levitatiei magnetice. Aparent pare simplu, dar este mult mai complicat. Pentru a reusi acest experiment ai nevoie de 6 magneti (A,B,C,D,E,F) si un corp dintr-un material diamagnetic (lemn, plastic, cupru etc), in cazul nostru un creion.

Specificatii experiment magnetic levitatie:

  • Durata experiment : 10 min
  • Durata explicatii : 15 min
  • Nivel de dificultate : 4-18+ ani

Video experiment

Vrei sa ne contactezi?

O poti face completand acest formular : AICI

Lasă un răspuns

Cerere oferta / Publicare in SEAP